Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο – Θα του πω τις θέσεις μας – Ισχύει η συμφωνία με τη Λιβύη – Οι προσπάθειες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου στην ανατολική Μεσόγειο δεν μας επηρεάζουν

Τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι οποίες αρχίζουν σήμερα Τρίτη 3/12 προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν είπε ότι θα παρουσιάσει τις θέσεις του στον Έλληνα πρωθυπουργό αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.

  Τούρκικο αεροσκάφος UAV με κωδικό 1453 πέταξε στον Εβρο.. στην επέτειο της άλωσης

«Η Ελλάδα κάνει τα δικά της βήματα.
Και εμείς τα δικά μας.
Θα του πω τις θέσεις μας.
Η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει.

Είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της από την Αθήνα πριν η ελληνική κυβέρνηση τον απελάσει.
«Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο δεν μας επηρεάζουν» είπε ο Erdogan, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η αλλαγή στο ΝΑΤΟ.

  Προκαλεί τον Ελληνισμό ο Ερντογάν: Ανήμερα της άλωσης θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά

«Πρέπει τα κράτη – μέλη να συνεργαστούμε για να κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο δυνατό στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, παρά να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις» είπε ο Erdogan, αναφέροντας πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πολεμά τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίας.Loading...