«Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι οραματίζονται να χτίσουν το μέλλον τους μαζί με την Ευρώπη

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί με διάλογο ενώ υποστήριξε πως εάν κάποιος κάνει ένα βήμα, η Άγκυρα δεν διστάζει να κάνει 3-5 βήματα.

Μιλώντας στο 7ο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του της Κουτάχια, Αφιόνκαράχισαρ, Μπάντμαν και Σιίρτ, ο Τούρκος Πρέοδρος υποστήριξε πως «εμείς ενόσω καταστρέφαμε μαζί με το έθνος μας μία μία τις παγίδες που έστηναν εναντίον της χώρας μας, κάποιοι κάποτε ύπουλα και κάποτε απερίσκεπτα εμφανίζονταν μπροστά μας με νέα παιχνίδια. Απαντήσαμε σε αυτές τις επιθέσεις ενισχύοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μας στο εσωτερικό και επιδεικνύοντας την πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική δύναμη μας στο εξωτερικό».

  Ανησυχία στις ΗΠΑ για ανεξέλεγκτη επανείσοδο κινεζικού πυραύλου στην ατμόσφαιρα

Ανέφερε ακόμη πως «στην ανατολική Μεσόγειο προσπάθησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Με τις συμφωνίες που κάναμε και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε οδηγήσαμε σε αποτυχία και αυτές τους τις προσπάθειες».

Αφήνοντας αιχμές εναντίον της Γαλλίας είπε ότι «στη Λιβύη χρησιμοποιώντας ειδικά τους πραξικοπηματίες μπήκαν σε ένα άλλο παιχνίδι. Στηρίζοντας την νόμιμη κυβέρνηση κι εκεί τους πήραμε τον αέρα».

Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως «στόχος μας είναι ούτε εντός, ούτε εκτός, να μην καβγαδίζουμε με κανένα, να μην παραβιάσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα κανενός, να μην χαλάσουμε την νόμιμη στάση κανενός. Το αντίθετο θέλουμε να έχουμε πιο ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους και τους συμμάχους μας».

«Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντί μας, να μην κάνει διακρίσεις, τουλάχιστον να μην γίνεται εργαλείο φανερών εχθρών της χώρας μας. Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι κάπου αλλού, οραματιζόμαστε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», σημείωσε.

  Αμερικανή πρέσβης στα Τίρανα: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες και την ανδρεία των Αλβανών»

Ωστόσο επικρίνοντας την πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε λύπη «που κάποιοι επικρίνουν τη χώρα μας για τα ίδια ζητήματα και φθάνουν σε σημείο επιβολής κυρώσεων, καταπατώντας τις ίδιες τους τις αξίες, τις οποίες διακηρύσσουν».

Καταλήγοντας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με καμία χώρα ή θεσμό που να μην μπορεί να επιλυθεί μέσω πολιτικής, διπλωματίας ή διαλόγου. Διατηρούμε πάντα αυτά τα κανάλια ανοιχτά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν διστάσαμε να κάνουμε τρία ή πέντε βήματα απέναντι σε αυτόν που έρχεται σε μας με ένα βήμα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια ειλικρίνεια και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή: ΚΥΠΕLoading...