Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ και Ευρώπη

Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να απαντήσει στρατιωτικά στην Τουρκία, εφόσον υλοποιήσει τα λεγόμενά της και παραβιάσει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μέχρι να γίνει αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά κάθε ενέργεια της Τουρκίας, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενη πρόκληση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει ένα ακριβές σχέδιο διπλωματικής δράσης, το οποίο εκδηλώνεται σταδιακά μέσα από σειρά ελληνικών ενεργειών προς τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Χθες, η Αθήνα απέστειλε δύο ταυτόσημες επιστολές στον ΓΓ του Ο.Η.Ε. Γκουτέρες και στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να θέσει εμπόδια στην σιωπηρή διαδικασία που θα είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του Τούρκου βουλευτή και πρώην διπλωμάτη, Βολκάν Μποζκίρ και υπέρμαχο των παράνομων θέσεων της χώρας του για το Αιγαίο και την Κύπρο (διαβάστε ΕΔΩ τι είχαμε γράψει στο el.gr για το θέμα), στην θέση του προέδρου της 75ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δια βοής.

Αν κανένα μέλος δεν εξέφραζε την αντίθεσή του τότε, θα θεωρείτο πως δεν υπάρχει καμία ένσταση και ο κ. Μποζκίρ θα είχε εκλεγεί. Όμως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αρμενία ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να γίνει ψηφοφορία, με σκοπό να εμποδίσουν την εκλογή τούρκου σε μία πολύ σημαντική θέση στον Ο.Η.Ε., όπως σας είχαμε ενημερώσει στο el.gr!

Οι επιστολές επίσης καταγγέλλουν:

  • Τις παράνομες έρευνες της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο
  • Τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο
  • Την εργαλειοποίηση παράνομων μεταναστών

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επαφών της Ελληνικής Διπλωματίας με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τους Eυρωπαίους εταίρους, σχετικά με την πιο πρόσφατη παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να δημοσιεύσει στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αιτήσεων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρόκειται να ακολουθήσει επίσης και ενημέρωση του ΓΓ ΝΑΤΟ, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές, ενώ στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στις 15 Ιουνίου.

Αυτό φυσικά και ΔΕΝ είναι αρκετό, αλλά είναι τα απαραίτητα διπλωματικά βήματα που είναι υποχρεωμένη μια χώρα να ακολουθήσει.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η διεθνής κοινότητα ΠΡΕΠΕΙ να δει την Ελλάδα αποφασισμένη!

Μαζί και η Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται πως δεν θα κάνει πίσω!

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

el.grLoading...