Είναι η 6η πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού που ολοκληρώθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το Πολεμικό Ναυτικό, αφού εντάσσεται πλήρως οπλισμένη στο δυναμικό του η Πυραυλάκατος Καραθανάσης. Αργά το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψε στα ναυπηγεία Ελευσίνας, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την δοκιμή των οπλικών του συστημάτων, γράφει ο του Χρήστος Μαζανίτης για τον enikos.gr.

Η ΤΠΚ 6 ή αλλιώς Ρ-78 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού φόρεσε όλα τα οπλικά της συστήματα, βγήκε προχθες στα ανοιχτά, πραγματοποίησε μπαράζ δοκιμαστικών βολών και χθες, Πέμπτη, έκανε τις τελευταίες εργασίες πριν πάρει σήμερα τον δρόμο για το σπίτι της. Τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα ενταχθεί στην οικογένεια των Ταχέων Περιπολικών Σκαφών (ΤΠΚ) για να αναλάβει την πρώτη της επίσημη αποστολή στο Αιγαίο.

Είναι η 6η πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού που ολοκληρώθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Εκεί όπου οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση τους χρωστάει δεκάδες μισθούς, έβαζαν όλα αυτά τα χρόνια πλάτη. Και μόλις το κράτος αποφάσισε να τους δώσει έστω και κάποια από τα δεδουλευμένα τους, έδειξαν πώς μπορούν να επιταχύνουν τις εργασίες και να παραδώσουν πολύτιμα πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...