Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, πραγματοποιεί διήμερη, απρόσκλητη και απροειδοποίητη(!) επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο την Θράκη, εξευτελίζοντας με προκλητικές δηλώσεις την Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση τον έχει αφήσει να «αλωνίζει».

Ο Τούρκος υφΥΠΕΞ αφού «ξεναγήθηκε» στη Θεσσαλονίκη από τον Τούρκο πρέσβη, λες και είχε επισκεφτεί τουρκική επαρχεία και τον συνόδευε ο δήμαρχος, έκανε λόγο για «καταπιεσμένους Τούρκους».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του από τη Θεσσαλονίκη o Κιράν έγραψε:

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθεριά της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

Αφού αναχώρησε από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται και το μουσείο του Κεμάλ, ο Κιράν επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί, το Αλατζά Ιμαρέτ και κατέληξε στα Κάστρα. Εκεί απόλαυσε τη θέα της πόλης από τον Πύργο Τριγωνίου και εν συνεχεία περπάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα παράλληλα με τα Κάστρα.

  Η Τουρκία αποχωρεί από το Αφγανιστάν με «εντολή» της Ρωσίας

Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται ένα μισογκρεμισμένο και καμένο κτίριο. Αυτό στο παρελθόν ήταν Οθωμανικός Μεντρεσές (ιεροδιδασκαλείο). Εκεί ο Κιράν άρχισε να περπατά στα χαλάσματα κάνοντας ένα επικοινωνιακό σόου.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της κάνοντας λόγο για «ιδιωτική επίσκεψη», κάτι που φυσικά δεν ισχύει, καθώς έχει βγει επίσημη προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews.grLoading...