Η Αίγυπτος παραλαμβάνει το τρίτο υποβρύχιο τύπου 209 από την Γερμανία

Πρόκειται για το 3ο υποβρύχιο (S-43)κλάσης Type 209/1400 το οποίο ολοκληρώθηκε στα γερμανικά ναυπηγεία και παραδόθηκε στο Αιγυπτιακό Ναυτικό, οπότε και θα αρχίσει η πλεύση του προς την Αίγυπτο. Συνολικά οι Αιγύπτιοι έχουν κλείσει για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων της κλάσης τα οποία κλείστηκαν με 2 συμφωνίες μεταξύ της Αιγύπτου και της ThyssenKrupp μεταξύ 2011-2014.

Η είσοδος του S43 σε υπηρεσία θα αυξήσει τον αριθμό των ενεργών υποβρυχίων της Αιγύπτου σε επτά. Τα υποβρύχια Type 209 εξοπλίζονται με γερμανικές τορπίλες και αμερικανικά κατευθυνόμενα βλήματα Sub Harpoon Block I/II.

  Μαχητικά της Αιγύπτου και των ΗΑΕ χτύπησαν την τούρκικη βάση στη Λιβύη

Με το βλέμμα τους στο παιχνίδι της θάλασσας της Ανατολικής Μεσογείου με τους Τούρκους να κινούνται με ένα πλήρως αναθεωρητικό τρόπο από την Κύπρο μέχρι τη Λιβύη, οι Αιγύπτιοι εξοπλίζονται γα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις απειλές.

Υποστηρίζουν ενεργά τον Χαφτάρ στη Λιβύη ενώ η συμμαχία με Κύπρο και οι πολύ καλές σχέσεις με Ισραήλ και Ελλάδα συνιστούν και το διπλωματικό πεδίο ασφάλειας που έχουν χτίσει γύρω τους οι Αιγύπτιοι.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...