Ήρθαν μαύρα μεσάνυχτα, ως κατακτητές, δημιούργησαν χάος, έδειραν και τραυμάτισαν πολίτες, προκάλεσαν αναίτια βίαια επεισόδια, έφτασαν στα κάγκελα την φιλήσυχη κοινωνία της Χίου και τώρα φεύγουν μέρα μεσημέρι.

Ο λόγος για τις δυνάμεις των ΜΑΤ που μετά τις 12.30 το μεσημέρι θα βρεθούν ξανά – ύστερα από 2,5 ημέρες- στο λιμάνι των Μεστών προκειμένου να αναχωρήσουν στις 12.50 μ.μ. με το “Νήσος Ρόδος”.
Με το ίδιο πλοίο στις 9 π,μ. αναχώρησν οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

  Κορωνοϊός: Οι 500 "πρόσφυγες" της Ερμιονίδας κόβουν τις βόλτες τους σα να μην συμβαίνει τίποτα!

Στην αναχώρηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

«Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

  Αδιανόητο! Έριξαν πρόστιμα σε αστέγους για «άσκοπες μετακινήσεις» στην Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτας, είπε, μεταξύ άλλων: «Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή».Loading...