Ο επίσημος λογαριασμός του LNA δημοσίευσε φωτογραφίες από πύραυλο που κατέπεσε σε περιοχή ελεγχόμενη από το LNA και εκτοξεύτηκε από τουρκικό πλοίο.Ο πύραυλος δεν εξερράγη καν!

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, πρόκειται για έναν πύραυλο εδάφους-αέρος RIM-66 Standard ή αλλιώς SM-1MR. O πύραυλος αυτός βάρους 1,5 τόνου, έχει εμβέλεια 40-90 ναυτικών μιλίων, καθιστώντας τον ένα πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς και με μέγιστη επιχειρησιακή οροφή 24,4 χλμ με ταχύτητα τα 3,5 Mach.

Ένας τέτοιος λοιπόν πύραυλος καταρρίφθηκε μάλλον από τις δυνάμεις του LNA όπως φαίνεται στις φωτογραφίες με το σύστημα να είναι απείραχτο δηλαδή ο πύραυλος δε βρήκε το στόχο του και αντίθετα καταρρίφθηκε στην περιοχή της Alwitya από αντιαεροπορικό σύστημα των δυνάμεων του Χαφτάρ (προφανώς ρωσικής κατασκευής).

  Δεν μασάει ο Τραμπ! Σύλληψη σε live μετάδοση του συνεργείου του CNN

Το σημαντικό στο όλο ζήτημα είναι ότι τέτοιους πυραύλους χρησιμοποιούν στην περιοχή μόνο οι φρεγάτες κλάσης G του Τουρκικού Ναυτικού οι οποίες πλέουν ανοιχτά των παραλίων της Λιβύης. Προφανώς η τουρκική φρεγάτα στόχευσε κάποιον ιπτάμενο στόχο του LNA, μάλλον αεροσκάφους θα μπορούσε και ελικοπτέρου, αλλά αναχαιτίστηκε επιτυχώς από τα αντιαεροπορικά του LNA αφού ο πύραυλος βρέθηκε στο χώμα αντί στο στόχο.

Το παραπάνω γεγονός δείχνει ότι οι Τούρκοι ενεργά πλέον προσπαθούν να εμποδίσουν την απόλυτη αεροπορική υπεροχή που παρέχουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ αφού τα αντιαεροπορικά που είχαν μεταφέρει στην Τρίπολη έχουν χτυπηθεί από τους βομβαρδισμούς και δεν υπάρχει επαρκής αντιαεροπορική προστασία.

  Τούρκικο αεροσκάφος UAV με κωδικό 1453 πέταξε στον Εβρο.. στην επέτειο της άλωσης

Δείτε τις εικόνες:

el.grLoading...