Εικόνες βγαλμένες από εφιάλτη στο Εκουαδόρ, όπου θερίζει η επιδημία του κοροναϊού.

Στην πόλη Γκουαγιακίλ η κατάσταση προκαλεί απελπισία, με πτώματα και φέρετρα να είναι παρατημένα στους δρόμους και η μυρωδιά να είναι ανυπόφορη.
Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχτούν άρρωστους ασθενείς, και τα νεκροτομεία αλλά και τα νεκροταφεία, ασφυκτιούν.

Χωρίς να υπάρχει χώρος για τις σωρούς των οικείων τους, που χάθηκαν από τον κοροναϊό, ορισμένοι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τις τοποθετήσουν έξω.

  ΗΠΑ - 1.600 στρατιώτες σε απόσταση αναπνοής από την Ουάσιγκτον - Στρατιωτικά ελικόπτερα στην πρωτεύουσα

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς πεθαίνουν εξαιτίας του Covid-19. Πολλές οικογένειες λένε ότι οι αγαπημένοι τους είχαν συμπτώματα του ιού, ενώ άλλοι γνωρίζουν μόνο ότι οι άρρωστοι δεν έγιναν δεκτοί για νοσηλεία στα υπερπλήρη νοσοκομεία.

«Περιμένουμε πέντε ημέρες», δήλωσε ο Fernando Espana, σε βίντεο που έλαβε το Reuters στις 30 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση των αρχών να παραλάβουν το μέλος της οικογένειάς του.

«Έχουμε κουραστεί να καλούμε το 911 και το μόνο που μας λένε είναι να περιμένουμε», συνεχίζει καθώς κινεί την κάμερα μέσα από ένα παράθυρο για να δείξει ένα μαύρο πλαστικό περιτύλιγμα στο εσωτερικό του σπιτιού, με δύο ανεμιστήρες που φυσούν πάνω του.

  Πριν έρθουν οι Τούρκοι! Οι κινήσεις της Ελλάδας και το μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

πηγή in.grLoading...