Φοβούνται την οργή του κόσμου – Κοτζιάς: Γιατί φωνάζουν το φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια; – Να παρέμβει εισαγγελέας

Δεν υπάρχει πια μέτρο» τόνισε ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια. «Πολλοί που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή το πιστεύουν και με καλή πρόθεση.

Όμως στα συλλαλητήρια ακούστηκε το σύνθημα «Φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια».

Η ΝΔ που συμμετέχει σε αυτές τις διαδηλώσεις συμφωνεί ή τα καταδικάζει; Έχουν σχέση αυτά τα συνθήματα με την αρχή της ειρηνικής συμβίωσης; Ρωτώ τη ΝΔ: Θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτά τα συνθήματα;

Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την Ενδιάμεση Συμφωνία» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είπε, στις 16 ή στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, μετά θα ακολουθήσουν οι Συνταγματικές Αλλαγές και όταν τελειώσουν όλα αυτά, η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική Βουλή.

Σε αποκαλύψεις ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του για τη συμφωνία για το Σκοπιανό προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με τη στάση της για το Σκοπιανό διευκολύνει και καθιστά ανεκτή τη ρητορική του μίσους.

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας;
Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά.

Διαβάστε:  ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Βίαιες προσαγωγές Ελλήνων που διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών

Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65.

Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους.

Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;» διερωτήθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΝΔ με τη στάση της διευκολύνει αυτή τη ρητορεία μίσους.

«Ο κ. Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά. Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες σε συσκέψεις του περιφερειάρχη;

Ορισμένοι ιεράρχες δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου. Ένας παπάς στη Ρόδο μας έβριζε χυδαία και η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη.

Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ και ειδικά από στελέχη της στη βόρεια Ελλάδα όπως ο κ. Τζιτζικώστας.

Κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, πιθανώς για να αποφύγουν δικαστήρια που τους περιμένουν, και κάποιοι με τη ρητορική μίσους που καλλιεργούν τους διευκολύνουν. Υπάρχει αλληλοτροφοδοσία. Στη Μακεδονία υπάρχει πράγματι εχθρική ατμόσφαιρα..