«Φρούριο» θα θυμίζει το Σάββατο η Θεσσαλονίκη, λόγω των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την αστυνομία να βγάζει στους δρόμους πάνω από 3.500 άνδρες, που έχουν λάβει μάλιστα την εντολή εφόδου στα πανεπιστήμια, αν χρειαστεί.

Ενόψει των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η αστυνομία επιστρατεύει τουλάχιστον 3.500 αστυνομικούς, ενώ από την Αθήνα αναμένεται να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα 4 διμοιρίες των ΥΑΤ, όταν πέρσι είχαν ανέβει 12, καθώς και 7 διμοιρίες των ΥΜΕΤ.

  ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση αλλαντικών – Ποια είναι

Ακόμη, 17 διμοιρίες θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη από όμορες περιοχές, καθώς στην ΕΛ.ΑΣ., δεν επιθυμούν να αφήσουν το παραμικρό «κενό» στην φύλαξη των Εξαρχείων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων, ενώ τις συγκεντρώσεις θα επιτηρεί από αέρος ελικόπτερο της αστυνομίας.

Παράλληλα, θα υπάρχουν περιπολίες 48 ώρες πριν την έναρξη της ΔΕΘ, ενώ θα υπάρχει και ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.

  Πρωτοφανές παραλήρημα Καιρίδη: Δεν υπάρχει παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας!

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή άμεσης εκκένωσης πανεπιστημιακού ιδρύματος σε περίπτωση απόπειρας κατάληψής του από αναρχικούς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε παρά την ανησυχία που προκαλεί στα επιτελικά στελέχη της Ελληνικής αστυνομίας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές «μετά την αλλαγή του νόμου για το άσυλο, πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».Loading...