Την ενοχή των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό και Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” το 2013 στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Αντίστοιχα, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε -υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση- την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να απαλλαγούν και οι εννέα κατηγορούμενοι επικαλούμενη τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...