Γ. Κουριαννίδης στο Δημ. συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχουν πραγματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα

Παρέμβαση Γιάννη Κουριαννίδη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχουν πραγματικοί πρόσφυγες αυτήν την στιγμή στην πατρίδα μας.

Βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας 2011/95 με την οποία δομήθηκε ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, δεν υπάρχουν πραγματικοί πρόσφυγες αυτήν την στιγμή από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ,το Μπαγκλατές, το Μαρόκο και τις άλλες χώρες της Αφρικής και της Ασίας από τις οποίες μετακινούνται μαζικά πληθυσμοί προς την χώρα μας,δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική κ. Γιάννης Κουριανννίδης σε παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Κανένας από όσους μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα δεν χρίζει διεθνούς προστασίας, παροχής ασύλου ή επικουρικής προστασίας.

Αναλυτικά ο κ. Κουριαννίδης είπε στην ομιλία του ότι:

«Το πρόσφατο νομοσχέδιο για το προσφυγικό που ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση δομήθηκε πάνω στην υπ’αριθμ.2011/95 οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία στο άρθρο 8 καθορίζει το καθεστώς βάσει του οποίου όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στην Ελλάδα δεν χρίζουν διεθνούς προστασίας εάν σε τμήμα της χώρας καταγωγής τους δεν υπάρχει βάσιμος φόβος ότι θα υποστούν διώξεις ή δεν διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο σοβαρής βλάβης ή ακόμη δεύτερον ότι ο αιτών έχει πρόσβαση και μπορεί νόμιμα και με ασφάλεια να ταξιδέψει και να γίνει δεκτός σε εκείνο το τμήμα της χώρας και μπορεί λογικά να αναμένεται να εγκατασταθεί εκεί.

  Η Τουρκία μας «απαγορεύει» να κάνουμε ασκήσεις στο βόρειο Αιγαίο

Με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει κανένας Σύριος αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα ο οποίος να δικαιούται να ενταχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας διότι ο εδαφικός χώρος στον οποίο υπάρχει αυτήν την στιγμή σοβαρό πρόβλημα στην Συριά δεν είναι παραπάνω από 3μησι με 4% περίπου του εδάφους της. Το υπόλοιπο 96-97% είναι περιοχή ασφαλής στην οποία μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε.

Για κάποιον λόγο δεν μπόρεσαν να πάνε στο νότιο μέρος και ήρθαν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα. Παραβλέπουμε ότι δεν ζήτησαν άσυλο στην Τουρκία. Παραβλέπουμε ότι μπήκαν παράνομα στην χώρα μας. Μπορούν κάλλιστα να γυρίσουν πίσω. Το ίδιο αφορά και ανθρώπους από το Αφγανιστάν ή πολύ περισσότερο βεβαίως από άλλες χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο που δεν έχουν φυσικά κανένα πρόβλημα ασφάλειας.

  Τούρκος πολιτικός απειλεί την Ελλάδα: Θα σας συνθλίψουμε τα κεφάλια

Όταν κριθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι κάποιος χρίζει διεθνούς προστασίας ,δικαιούται την προσφυγική ιδιότητα ή την επικουρική προστασία».

Μετά την εμπεριστατωμένη παρέμβαση του κ. Κουριαννίδη υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα δημοτικών συμβούλων όμως όσοι από αυτούς πήραν τον λόγο δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν με σοβαρά επιχειρήματα την εμπεριστατωμένη άποψη του κ. Κουριαννίδη.

Περιορίστηκαν σε χαρακτηρισμούς και αοριστίες, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο το ιδεολογικό τους αφήγημα και τις ιδεοληψίες τους.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ρεπορτάζ Κώστας Μελετιάδης