Connect with us

Γεωπολιτική

Γ. Τράγκας: Η Τουρκία θα αγοράσει και Patriot και F-35 από τους Αμερικανούς, ενώ εμείς..

Δημοσιεύθηκε

Εμείς τα βρίσκουμε με τους Κινέζους, ο Ερντογάν – όπως όλα δείχνουν- τα βρήκε με τον Τραμπ.

Εμείς αγκαλιάζουμε την Κίνα, ο Ερντογάν από ότι φαίνεται τα βρήκε με τον Τραμπ και την Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είχε μια θαυμάσια και παραγωγική συνάντηση χθες με τον Τούρκο ομόλογό του, δηλώνοντας μεγάλος οπαδός του και χαρακτηρίζοντας ειλικρινείς τις συνομιλίες που είχαν οι δύο ηγέτες στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί πρόκειται να αυξήσει τη συμβολή της στην ατλαντική συμμαχία στο 2% του ΑΕΠ.

Ο κος Τραμπ ότι είπε ότι είναι σοβαρή πρόκληση η αγορά των S-400 αλλά η Τουρκία μπορεί να αγοράσει και αμερικανικούς πυραύλους Patriotστη σωστή τιμή. Δηλαδή να κερδίσει η αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Επίσης ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Από την πλευρά του ο κος Ερντογάν είπε και αυτός ότι η Τουρκία μπορεί να πάρει Patriotκαι ότι στις φυλακές του, κρατούνται περισσότεροι από 200 μαχητές του ισλαμικού κράτους, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες από τις οποίες προέρχονται, κατεξοχήν δυτικές – αυτό εννοούσε – να πάρουν πίσω τους πολίτες τους. Για μια ακόμη φορά με πιο κομψό τρόπο είπε ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα στείλει τζιχαντιστές και μετανάστες στην Ευρώπη.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα αγοράσει και Patriot και F-35 από τους Αμερικανούς, διατηρώντας τις στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ εμείς θα κινούμαστε εν μέσω ομίχλης ανάμεσα στα πήλινα στρατιωτάκια της μακρινής Κίνας.

Σήμερα ο κος Μητσοτάκης συναντάται με τον Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη μετά το βέτο του Εμανουέλ Μακρόν και τη μυστική συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον υιό Σόρος, προκειμένου να ενισχυθεί για τις ερχόμενες εκλογές και να μην απωλέσει την εξουσία. Ο κος Μητσοτάκης στηρίζει – όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος αλλά και τα αρμόδια στελέχη του στα εξωτερικά θέματα- την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρώπη.

Διαβάστε:  Χώρα που αντιμετωπίζει καθημερινά στρατιωτικές απειλές, προτιμά να μοιράζει επιδόματα και 13η σύνταξη

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κλινικά νεκρή αλλά η Σαγράδα φαμίλια στο πλαίσιο της γερμανικής βούλησης αλλά και των κινήτρων που δίνει το OpenSociety επιδιώκει από ότι φαίνεται να ξεμπλοκάρει το θέμα και να στηρίξει τον Ζόραν Ζάεφ.

Ενδεχομένως να ακούσουμε τον κο Μητσοτάκη να λέει ότι πρέπει οι γείτονες να τηρήσουν τη συμφωνία αλλά η ουσία στα παρασκήνια είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτό το πράγμα που υπέγραψε ο κος Κοτζιάς υπό τη σκιά του κου Τσίπρα στη λίμνη των Πρεσπών.

Μελετώντας σήμερα τα ρεπορτάζ των εφημερίδων οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι η χώρα επί των ημερών του κου Μητσοτάκη αποσυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Από τη μια μεριά οι Συριζαίοι υποδέχονται με λουλούδια και με μπαλόνια όσους μετανάστες καταφθάνουν στην ενδοχώρα, από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους τοποθετεί δίπλα σε πόλεις, κοινότητες και χωριά που έχουν γερασμένο πληθυσμό. Ολόκληρη η ηπειρωτική χώρα είναι ανάστατη και ήδη ακούγονται δηλώσεις και από την εκκλησία που προειδοποιεί ότι πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα, γιατί η χώρα κινδυνεύει.

Βέβαια, από τα κυβερνητικά έντυπα επιδιώκεται να φανεί ότι στο πλαίσιο της φιλανθρωπίας κάποιες μονές ή κάποιες μητροπόλεις σπεύδουν να βοηθήσουν τους χιλιάδες μετανάστες. Υπάρχει μια τρικυμία εν κρανίω, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική καταστροφή συντόμως. Ο Μένεμ έχει αντικατασταθεί από το Λα Ρούα και αυτό θα φανεί στην πράξη.

crashonline.gr

Loading...


Διαβάζονται