Η Γαλλία δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια να πουλήσει στην Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και, αν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφασίσει να ικανοποιήσει τον φίλο του, Ταγίπ Ερντογάν, και να του δώσει τελικά τα F-35, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να σκεφτεί σοβαρά την προμήθεια Rafale, ακόμη και μεταχειρισμένων.

Του Πάρι Καρβουνόπουλου
Όσον αφορά τις φρεγάτες Belharra, όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στην Αθήνα το επιβεβαίωσε.

  Τ.Γκουρντενίζ: «Κάποιος δίνει εντολή στην Ελλάδα - Είναι ένα υποκατάστατο κράτος»

«Θέλω να πιστεύω ότι οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο θα καταλήξουν στην απόκτηση από την Ελλάδα δύο φρεγατών Belharra. Αυτά τα πλοία τελευταίας γενιάς θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες αποτροπής που χρειάζεται στη Μεσόγειο και να αναπτύξει μια μοναδική στο είδος της διαλειτουργικότητα με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, που θα διαθέτει τις ίδιες φρεγάτες», δήλωσε η κ. Παρλί.

Το κόστος των δύο φρεγατών υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, µαζί µε τον οπλισµό τους. Η Αθήνα, πάντως, σκέφτεται σοβαρά, µέχρι να παραλάβει την πρώτη φρεγάτα Belharra, κάτι που σίγουρα θα γίνει µετά από το 2025, να καλύψει τα κενά του Στόλου µε άλλες Γαλλικά φτερά για την Πολεµική µας Αεροπορία λύσεις, επίσης γαλλικές.

  Τ.Γκουρντενίζ: «Κάποιος δίνει εντολή στην Ελλάδα - Είναι ένα υποκατάστατο κράτος»

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα στη Realnews.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...