Μεταφέρει τουρκμένους από Συρία

Η Τουρκία προτρέπει δύο ομάδες τζιχαντιστών της Συρίας να μετακινηθούν οικογενειακά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόκειται για οικογένειες τουρκμενικής καταγωγής και τους στέλνει εκεί γιατί όπως ισχυρίζεται είναι περιοχές των προγόνων των Τούρκων, όπως αναφέρει η γαλλική Agora Vox.

Η πηγή σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει οικογένειες τζιχαντιστών, μισθοφόρων της, στα εδάφη από τα οποία εκδιώκονται οι Αρμένιοι.

Οι τουρκικές εκκαθαρίσεις – Όπως στην Κύπρο

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα πραγματοποιεί δημογραφικές εκκαθαρίσεις από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Ατατούρκ

  CH-53E Super Stallion: Εντυπωσιακά πλάνα με το «πενηντάρι» του πανίσχυρου ελικοπτέρου

Η πιο σύγχρονη εκδοχή αυτής της πρακτικής, όπως σημειώνεται και μεταδίδει το echedoros-a, είναι το 1974 όταν η Τουρκία άρχισε να αποικίζει το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Περίπου 200 χιλιάδες αυτόχθονες Κύπριοι εκδιώχθηκαν από εκεί. Σύμφωνα με την πηγή αντικαταστάθηκαν από Τούρκους αποικιοκράτες για την καθιέρωση της Κατοχής.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η Τουρκία εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο στόχος είναι η κατοχή εδαφών από αποίκους. Σημειώνεται ότι, εάν είναι απαραίτητο, οι τζιχαντιστές θα αγωνιστούν για το νέα τους πατρίδα. Συγχρόνως, η Άγκυρα υπόσχεται ότι θα τους υποστηρίξει.

  Ρωσία σε ΗΠΑ: «Να δώσουν εξηγήσεις για τους χάρτες με τις συγκεντρώσεις υπέρ Α.Ναβάλνι»

Το γαλλικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Τουρκία ωθεί δύο τουρκμενικές ταξιαρχίες από τη Συρία, την ομάδα «Σουλτάν Μουράτ» και η ομάδα «Σουλεϊμάν Σάχ» να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επισημαίνεται ότι οι υποστηρικτές των ταξιαρχιών είναι φανατικοί του ισλάμ και θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να διαδώσουν τις ιδέες τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defencenet.grLoading...