Μέρα με τη μέρα πλησιάζει η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό, και ήδη αναζητούνται δόκιμοι και μόνιμοι με γνώσεις γαλλικών, αλλά και άτομα με ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών, καθώς οι φρεγάτες «5ης γενιάς» θα φέρουν συστήμα υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, εκτοξεύοντας παράλληλα την ισχύ του ΠΝ στο Αιγαίο.

«Par les vous Francais», ρωτούν και ξαναρωτούν τους νέους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, αλλά κι εκείνους που βρίσκονται τώρα στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Μονίμων Υπαξιωματικών διότι όπως όλα δείχνουν, η απόκτηση των φρεγατών τύπου «Belh@rra» προχωρά με τους ταχύτερους ρυθμούς που θα μπορούσαν να επιτευχθούν αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, έχει δοθεί εντολή να εντοπιστούν οι «Γαλλομαθείς» ενώ όσοι βρίσκονται σε πιο χαμηλό επίπεδο γνώσεων της Γαλλικής γλώσσας, οι σκέψεις που εκφράζονται ήδη, είναι να βρεθούν στα θρανία του Σχολείου ξένων γλωσσών των Ενόπλων Δυνάμεων για να ανεβάσουν το επίπεδο των γνώσεων τους.

Θα ρωτήσει κανείς γιατί δεν θα ομιλούν την Αγγλική; Η απάντηση είναι πως εφόσον ξεκινήσει η εκπαίδευση από τους Γάλλους, είναι πολύ καλύτερα να γίνονται οι επαφές στα Γαλλικά παρά στα Αγγλικά κι αυτό επειδή το Παρίσι διακρίνεται ιδιαίτερα για την αφοσίωση που έχει στην μητρική του γλώσσα. Όμως απ’ ότι «διαβάζουν» στο Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι μόνο το θέμα της γλώσσας που πρόκειται άμεσα να τους απασχολήσει, αναφέρει το Hellas Journal.

Ένα άλλο σοβαρότατο θέμα είναι πως πρέπει πλέον να «παντρέψουν» την προαιώνια ναυτική παράδοση που έχει η χώρα μας και το Πολεμικό Ναυτικό, με τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ακολουθία της εξέλιξης.

Ψάχνουν «κομπιουτεράδες» για το μέλλον του ΠΝ

Οι «μπουρλοτιέρηδες» της επόμενης γενιάς- που αυτούς ακριβώς καλούνται στο Πολεμικό Ναυτικό να χτίσουν- πρέπει να ταιριάξουν τα θαλασσινά χαρακτηριστικά από τα οποία ξεχωρίζει το στέλεχος του ΠΝ με αυτά του νέου «computer- warrior».

Η επόμενη γενιά μονάδων επιφανείας επιτάσσει όπως όλα δείχνουν ανθρώπους με περισσότερες γνώσεις υπολογιστών που θα παίζουν στα δάχτυλα, πληκτρολόγια και touch οθόνες, παρά νέους που θα σχεδιάζουν πάνω σε ναυτικό χάρτη, με τον διαβήτη και τον χάρακα.

Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται προς άγρα «Κομπιουτεράδων»; Διότι έως τώρα γνωρίζαμε όλοι τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τις παρεμβολές.

Η τεχνολογία οδηγεί σε ψηφιοποίηση των απειλών κάτι που τα προηγούμενα χρόνια αν κανείς το έλεγε, πολλοί θα μιλούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε ήδη αυτή η απειλή έχει αρχίσει να φαίνεται μέσα από τις πτήσεις των προηγμένων UAV’s που μέρα με τη μέρα γίνεται μια εντελώς ξεχωριστή, απειλητική πολεμική πλατφόρμα.

Μέσα στις φρεγάτες «Belh@rra» τα πάντα θα είναι ψηφιακής υψηλής τεχνολογίας γεγονός που εκτός του πληρώματος απαιτεί ανάλογες γνώσεις και στο τεχνικό προσωπικό του ναυστάθμου.Loading...