Γιώργος Τράγκας: «Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη – Πρέπει να προετοιμαζόμαστε»

“Να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και να δημιουργηθούν ζώνες αμύνης σε όλα τα νησιά και τον Έβρο”

«Μάλλον ο σημερινός τίτλος της Καθημερινής απηχεί την πραγματικότητα. Πυκνή ομίχλη μετά το Λονδίνο. Εκεί συμφώνησαν ότι διαφωνούν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας. Τα πρόσωπα Ερντογάν – Μητσοτάκη κατέδειξαν το στενάχωρο και το αδιέξοδο της συνάντησης. Αδιάλλακτος ο Σουλτάνος πριν ακόμη τελειώσουν οι συνομιλίες ανακοίνωσε εξορύξεις υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Ούτε χθες μάθαμε περισσότερα.

Όπως τότε που έμεινε ο Τσίπρας ώρες μαζί με τον Ερντογάν και ακολούθησε παρατεταμένη σιωπή. Ο κος Μητσοτάκης περιορίστηκε να πει ότι έθεσε όλα τα θέματα και ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στην πορεία των σχέσεων με την Τουρκία. Έτσι περιέγραψε το αποτέλεσμα της συνάντησης προφητεύοντας εμμέσως πλην σαφώς επιδείνωση.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις δεκάδων εκπομπών μου εδώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αλλά και παλαιότερα στον real fm.
Υπήρξαν δύο παράλληλοι μονόλογοι από πλευράς Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Κος Μητσοτάκης – τόνισε ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη και η ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι άκυρα και κατήγγειλε εκεί στο τραπέζι ότι η Τουρκία δεν ελέγχει τα δίκτυα των μεταναστών και των διακινητών. Ο κος Ερντογάν δεν έκανε βήμα πίσω και πριν ξεκινήσει τη συνάντηση σε μια επίδειξη αδιαλλαξίας, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανήγγειλε εξορύξεις πετρελαίου νότια της Κρήτης.

  Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο Γιώργος Τράγκας με κορωνοιό - Τελικά διασωληνώθηκε

Εκεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ φάνηκε ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των περίφημων συμμάχων και δυστυχώς για εμάς εφάνη καθαρά η στήριξη μόνο της Γαλλίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζει εμφανώς – σε δημόσια θέα – τον κο Ερντογάν και φαίνεται ότι επιθυμεί διμερείς συνομιλίες Ελλάδος – Τουρκίας και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Εκεί στο Λονδίνο φάνηκε ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη και ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λόγω των προκλήσεων και των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και η υποχωρητικότητα των Αθηνών θα φέρει πολιτική ρευστότητα.

Εκεί στην ομίχλη του Λονδίνου φάνηκε ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ Αμερικανών και Γάλλων, όπως και του κου Τραμπ με τον Καναδό Τριντό. Εμείς, με εξαίρεση το Παρίσι, είμαστε ολομόναχοι. Γύρω μας Πόντιοι Πιλάτοι. Όλη αυτή η ένταση κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Για να ξεκαθαρίσουμε στο πλευρό μας, φανερά έχουμε τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κλίνουν προς την Τουρκία και εκφράζονται ως Πόντιοι Πιλάτοι για μια συμβιβαστική λύση με τους γείτονες που σημαίνει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως και να έχει, πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Η Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα μάλλον θα δεχθεί την προσφυγή σε διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου και δεν αποκλείεται να κερδίσει την υπόθεση λόγω μεγάλης ακτογραμμής. Ως δεδικασμένο προβάλλει την υπόθεση των νησιών των φιδιών που ανήκουν στην Ουκρανία αλλά είναι κοντά στη Ρουμανία. Το διεθνές δικαστήριο για την περίπτωση αυτή έβγαλε απόφαση που λέει ότι λόγω εγγύτητας με τη Ρουμανία τα νησιά αυτά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Επαναλαμβάνω ότι όπως και να έχει, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση με την Τουρκία. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και να δημιουργηθούν ζώνες αμύνης σε όλα τα νησιά και τον Έβρο.

  Γιώργος Φίλης: Αν συνεχίσει να πέφτει η Τουρκική Οικονομία θα έχουμε αλλαγή ηγεσίας στην Τουρκία

Μπορεί η Κρήτη να είναι αστακός όπως λέει η κα Μπακογιάννη αλλά ας γίνει μεγαλύτερος αστακός. Το ίδιο και η Ρόδος. Δεν πρέπει να μείνει ούτε σπιθαμή εδάφους ακάλυπτη. Παράλληλα, πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι αδιανόητο να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε εκ των υστέρων όλες τις κινήσεις της Τουρκίας και να μην έχουμε προετοιμασμένες διπλωματικές απαντήσεις και ενέργειες.l Εκ των υστέρων μαζεύουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα εθνικών απωλειών.

Επίσης, πρέπει να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να εποικίζεται η πατρίδα μας από ορδές μουσουλμάνων και αυτό το θέμα που αλλάζει τον πληθυσμό μας, να είναι φιλολογική συζήτηση στους κόλπους των Βρυξελλών και της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Πάντως, η Τουρκία πορεύεται χωρίς να υπολογίζει ούτε τις Μεγάλες δυνάμεις, ούτε το ΝΑΤΟ και ούτε εμάς»

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

crashonline.gr