Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αναφέρθηκε στο σημερινό άνοιγμα των σχολείων -το οποίο θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα- και γνωστοποίησε πότε θα λαμβάνεται απόφαση για το κλείσιμο κάποιας σχολικής μονάδας.

Είναι όλα έτοιμα για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «ομάδα κρούσης» για την αντιμετώπιση της περίπτωσης κρούσματος κορονοϊού σε σχολική μονάδα αλλά και τον COVID-υπεύθυνο που υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Ο κ. Γώγος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως ο COVID-υπεύθυνος θα αναλάβει να επιτηρεί κάθε σχολείο και να διαχειριστεί τυχόν κρούσμα.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω άτομο έχει επιφορτιστεί με τα παρακάτω:

-Θα πρέπει να καταγράφει και να κάνει εκτιμήσεις κινδύνου ανάλογα με την περίπτωση.
-Θα πρέπει να κρατάει αρχείο καταγραφής απουσιών που συνδέονται με τον κορονοϊό.
-Θα ορίσει και τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα μετακινούνται οι μαθητές ή οι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν συμπτώματα.
-Θα πρέπει να καταγράφει τις στενές επαφές του κρούσματος (όσοι ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα το τελευταίο 48ωρο). Στην περίπτωση του Δημοτικού, που συνήθως ο ίδιος δάσκαλος κάνει μάθημα στα ίδια παιδιά, όλο το τμήμα θεωρείται ως στενές επαφές.
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που υπάρχουν ειδικότητες εκπαιδευτικών και κάνουν μάθημα ταυτόχρονα σε πολλά τμήματα, θα γίνει εκτίμηση κινδύνου ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας, τον τρόπο χρήσης μάσκας αλλά και τη διάρκεια της επαφής.

  ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ COSMOTE ΓΙΑ ΤΑ 5G ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Για τα ύποπτα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε ότι το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Εάν κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σχολείου και θα κληθούν οι γονείς για να το παραλάβουν. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σπίτι, τότε οι γονείς καλούνται να κρατήσουν το παιδί εκεί και να ενημερώσουν το σχολείο ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πότε θα κλείνει ένα σχολείο

  Αναρχικοί, οι γνωστοί/άγνωστοι μπούφοι της κοινωνίας καταστρέφουν ξένη περιουσία νομίζοντας ότι ανήκει στον Ιερό Λόχο 2012!

Η περιφερειακή διεύθυνση και ο περιφερειακός υπεύθυνος θα είναι εκείνοι που θα λάβουν την απόφαση για το κλείσιμο μίας σχολικής μονάδας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μια σχολική μονάδα θα κλείσει σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων, δηλαδή, όπως είπε ο καθηγητής, στην περίπτωση που βρεθούν τρία κρούσματα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...