Χωρίς τέλος ο ”πόλεμος” Ρωσίας-Τουρκίας.

Το Κρεμλίνο βγάζει ”μποροστά” τα μεγαλύτερα ΜΜΕ που διαθέτει, όπως το RT και το Sputinik, διέξαγοντας ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας.

Όπως έχουμε αναφέρει, στις μέρες μας, τα ΜΜΕ παίζουν ένα ισχυρό ρόλο στη γεωπολιτική ”σκακιέρα”.

Σύμφωνα με το RT, η επιχείρηση του Ερντογάν στη Συρία και στην Ιντλίμπ απέτυχε. ”Ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με μία στρατηγική ήττα. Δεν σέβεται τις συμφωνίες του Σότσι, ενώ υποστηρίζει τους ισλαμιστές. Μάλιστα δεν σέβαται τον σύμμαχο της Μόσχας, Άσσαντ.”

Το σημαντικότερο στο άρθρο όμως βρίσκεται αλλού.

”Ο τουρκικός στρατός είναι τόσο ανίκανος, κάτι που εξαναγκάζει τον Ερντογάν να στέλνει νέες ενισχύσεις στην Ιντλίμπ για να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Άσσαντ.”

Ξεκάθαρο λοιπόν το μήνυμα που πέρασε μέσω Αμερικανού αρθρογράφου, που όμως εργάζεται για το μεγάλο ρωσικό μέσο.

Προς νέα επιχείρηση ο Ερντογάν; Ενισχύσεις με πάνω από 7.000 στρατιώτες

Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνει στη βορειοδυτική Συρία η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έκθεση της ΜΚΟ ήρθε στον απόηχο της προειδοποίησης του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη ότι επίκειται νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ, αλλά και του παλαιότερου τελεσιγράφου του ότι ο Άσαντ πρέπει να υποχωρήσει εντός του μήνα από τη ΒΔ Συρία και την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ.

  Έκτακτο διάταγμα Τραμπ για εταιρείες κολοσσούς. Επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή

Το εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας όντως θέλει να χρησιμοποιήσει τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να ανακόψει, σε πρώτη φάση, την προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ, και σε δεύτερη φάση να τις υποχρεώσει σε υποχώρηση, ή να τις χρησιμοποιήσει σαν «χαρτί» ώστε να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία θα φανεί στο άμεσο μέλλον, καθώς το τελεσίγραφο Ερντογάν λήγει σύντομα. Πάντως, η Μόσχα προειδοποίησε ότι τυχόν νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «θα είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη επιλογή».

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Βρετανία στήριξαν την Τουρκία στο Συριακό, ωστόσο η Ρωσία, με την υποστήριξη της Κίνας, μπλόκαρε κοινό ψήφισμα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε την Τετάρτη ότι στις ήδη υπάρχουσες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία έχουν προστεθεί πάνω από 7.000 τούρκοι στρατιώτες και περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

  Αγωγή μαμούθ 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας κατέθεσε αμερικάνος

Ειδικότερα, κατά το διάστημα 2 Φεβρουαρίου – 19 Φεβρουαρίου οι ακτιβιστές της ΜΚΟ παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 2.535 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων τανκς, μεταφορικών μέσων, άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, αλεξίσφαιρων φραγμάτων και στρατιωτικών ραντάρ. Ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά το ίδιο διάστημα στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι ξεπέρασε τους 7.300.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντες με πηγές της ΜΚΟ, νέα τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή 80 φορτηγών, τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, πέρασαν στη Συρία μέσω της διέλευσης των συνόρων Kafr Lusin στα βόρεια της Ιντλίμπ.

Παράλληλα, οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν νέο στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Bazabur. Οι πηγές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον στρατηγικής σημασίας λόφο του Al-Nabi Ayyoub με θέα τις περιοχές Jabal Al-Zawiya, Sahl Al-Ghab και σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Χαλέπι – Λαττάκεια (M4). Παράλληλά, το πρωί της Τετάρτης, τα τουρκικά στρατεύματα εγκατέστησαν νέο φυλάκιο κοντά στην πόλη Basnqul επίσης στον αυτοκινητόδρομο Μ4.

Την ίδια στιγμή πάντως, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ανεβάζει μηνύματα υπέρ της Τουρκίας!Loading...