Η ομάδα χάκερ Anonymous έκαναν παρέμβαση για τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν εμπιστευόμαστε τον διεφθαρμένο οργανισμό σας να αποδώσει δικαιοσύνη» για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέρουν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα των Anonymous στο Facebook με 11 εκατομμύρια ακολούθους. Ρίχνουν ευθύνες συνολικά στην αστυνομία της Μινεάπολις: «Οι άνθρωποι πέρασαν πολλά από αυτή τη διαφθορά και τη βία από έναν οργανισμό που έχει υποσχεθεί να τους κρατήσει ασφαλείς», λέει ο μασκοφόρος στο μήνυμα. Η ομάδα ισχυρίζεται πως η αστυνομική δύναμη υπάρχει για να «εκτελέσει τη βούληση της εγκληματικής τάξης».

  Ξεκίνησε να ψέλνει ο ιμάμης στην Αγιά Σοφιά - Καλεί τον κόσμο σε προσευχή (βίντεο)

Κάνουν λόγο για 193 νεκρούς από την τοπική αστυνομία τα τελευταία χρόνια. Στο βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να μεταφέρουν τον Φλόιντ στον οποίον έχουν περάσει χειροπέδες, χωρίς ο ίδιος να προβάλλει αντίσταση. Κατηγορούν το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις για συστηματική βία κατά των πολιτών, όπως και για περιπτώσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους κορυφαίους αξιωματικούς αλλά και θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...