Η διπλωματία της κότας και η κρύα βότκα

Η διπλωματία της κότας και η κρύα βότκα
Ραγδαίες ήταν σήμερα οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς επισημοποιήθηκε η από χθες δυσαρέσκεια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μετά τη διαμάχη με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο, αφού έδωσε την παραίτησή του.

Πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα καθώς δεν περίμεναν ο Αλέξης Τσίπρας να στηρίξει περισσότερο τον Πάνο Καμμένο από τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο, όσοι διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και όσοι γνωρίζουν περισσότερο πρόσωπα και πράγματα δεν εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Και αυτό γιατί όταν πριν από 3,5 χρόνια ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε να μάθει στον «μικρό» Αλέξη πως θα κρατηθεί το τρένο στις ράγες, δεν ήταν ένα απλό προεκλογικό διαφημιστικό σποτ αλλά η αποτύπωση της πραγματικότητας αφού από τις ψήφους των ΑΝΕΛ εξαρτάται η παραμονή του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Μητσοτάκης: Ανελέητο σφυροκόπημα από δημοσιογράφο της Washington Post που εξαφάνισαν τα εδώ ΜΜΕ

Ετσι, παρά τα όσα ειπώθηκαν είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι η πρόταση του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ για το Plan B δεν ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα εκ των προτέρων, όπως επεσήμανε ο Μιχ. Ιγνατίου από την Αμερική και – που φευ – ρετουίταρε σήμερα το πρωί, ο Πάνος Καμμένος. Προφανώς όμως ο κ. καθηγητής, Ν. Κοτζιάς, δεν ανέγνωσε σωστά τα μηνύματα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ούτε κατάλαβε γιατί μετά το Πεντάγωνο ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ταξίδι στη Ρωσία αυτό το μήνα όπως σοφά επισήμανε στη τηλεοπτική του εκπομπή ο Γιώργος Τράγκας. Ο Πάνος Καμμένος πηγαίνει στη Μόσχα για να προετοιμάσει το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία τον Δεκέμβριο. Συνήθως την προετοιμασία την κάνει ο υπ. Εξωτερικών. Ελα όμως που ο κ. Κοτζιάς έχει γίνει περσόνα νον γκράτα στη Ρωσία μετά τις γνωστές βερμπαλιστικές δηλώσεις του περί διπλωματία της κότας που έκανε προς τον κ. Λαβρόφ.

  Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, και οι συνηθισμένοι στο κρύο Ρώσοι τρώνε τα κρύα πιάτα με παγωμένη βότκα.

Π.Ζ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter