Το Ιράν φέρεται να προσεκλήθη από τη Ρωσία να στήσει οχυρωμένη στρατιωτική βάση στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Χμέιμιμ στη Λαοδίκεια και να αποκτήσει και ναυτική βάση δίπλα στον ρωσικό ναύσταθμο στην Ταρτούς.

Αυτό έγραψε στους «Asia Times» την Παρασκευή ο Σύρος καθηγητής και ιστορικός Σάμι Μουμπάγιεντ.

Ωστόσο, η ιρανική στρατιωτική εγκατάσταση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρωσία.

Όπως να ενταθούν οι επιθέσεις των τζιχαντιστών προς την αεροπορική βάση Χμέιμιμ, αλλά περισσότερο να προκληθεί η μήνη του Ισραήλ.

  Ρωσική πηγή : ¨Αποτυχία η τουρκική δοκιμή των S-400:

Εάν το Ιράν αποκτήσει ναυτική βάση στη Μεσόγειο θα είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει από την κατάλυση της Περσικής Αυτοκρατορίας από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η «έξοδος» του Ιράν στη Μεσόγειο αποτελεί, είναι δεδομένο, εχθρική ενέργεια για το Ισραήλ, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα επιτεθεί.

Όπως προκύπτει από το άρθρο, το Ιράν έχει ήδη ζητήσει, με επίσημο αίτημά του στη συριακή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, ναυτική βάση στη Μεσόγειο.

Καμία δυτική χώρα, όχι μόνο το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, δεν θα ανεχθούν λιμάνι ή βάση της ισλαμικής ιρακινής δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Πτήση «μυστήριο» γαλλικού Mirage-2000D στη Μαύρη Θάλασσα: Κατέγραψε τους τουρκικούς S-400;

Οι σχεδιασμοί του Πούτιν με την Τουρκία και το Ιράν είναι σαν να θέλουν προκαλέσουν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή…Loading...