Σφοδρότατη επίθεση κατά της Κίνας εξαπέλυσε η Τουρκία, με πολύ σκληρές εκφράσεις, σε σημείο που πολλοί να αναρωτούνται πόσο δυνατός νομίζει ότι είναι ο Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy αντέδρασε έντονα μετά τον θάνατο του ποιητή Abdurrehim Heyit και τις παραβιάσεις, όπως λέει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των Ουιγούρων Τούρκων στην Κίνα.

Ο Aksoy στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι πρακτικές παραβίασης των ανθρωπίνων των Ουιγούρων Τούρκων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων στην επαρχία Xinjiang έχουν ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια, λέγοντας πως οι Ουοιγόροι είναι ένα βήμα πριν την εξαφάνιση της θρησκευτικής τους, εθνικής πολιτισμικής ταυτότητας, είπε ο εκπρόσωπος του κράτους που ευθύνεται για το θάνατο 1,5 εκατ. Αρμενίων της γενοκτονίας των Ποντίων εγκλημάτων και σφαγών κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και της Κωνσταντινούπολης το 1955.

  Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν για την Αγία Σοφία και έκαψαν την τουρκική σημαία ! – Βίντεο

«Καλούμε τις κινεζικές αρχές να σεβαστούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Ουιγούρων Τούρκων και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η συστηματική πολιτική αφομοίωσης που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές κατά των Ουιγούθρων είναι μεγάλη ντροπή για την διεθνή κοινότητα», είπε ο Aksoy για να συνεχίσει:

«Είναι κοινό μυστικό ότι περισσότεροι από 1 εκατ. Ουιγούροι Τούρκοι κρατούνται παράνομα από τις κινεζικές αρχές και είναι θύματα βασανισμών και πολιτικής πλύσης εγκεφάλου σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές».

Η Κίνα ακόμη δεν έχει απαντήσει στην τουρκική αυτή επίθεση, αλλά σε ανάλογες περιπτώσεις με άλλες χώρες απαντά πάντα σε εξίσου σκληρούς αν όχι σκληρότερους τόνους.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...