Ιδού απόδειξη σταδιακής κατασκευής του νέου βολικού εχθρού της Τουρκίας…

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, από το πανεπιστήμιο «Καντίρ Χας» της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται πως η τουρκική πολιτική σκηνή κατασκευάζει τον «εχθρό» που ακούει στο όνομα «Ελλάδα».

Ανεξάρτητα από τα λιγοστά ευρήματα που είδαν το φως της ελληνικής δημοσιότητας και αφορούσαν κυρίως το ποια χώρα αισθάνονται ως εχθρό οι Τούρκοι και τη θέση της Ελλάδας μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών αυτών, υπάρχουν πολύ σημαντικά ευρήματα τα οποία προμηνύουν «θύελλες» στο Αιγαίο.

  Tουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Χίο σπάζοντας το φράγμα του ήχου

Όπως φαίνεται από την συγκεκριμένη καρτέλλα που αποδέσμευσε το κέντρο τουρκικών σπουδών του πανεπιστημίου Καντίρ Χας, υπάρχει μια σημαντική αύξηση των Τούρκων που πιστεύουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα.

Ενώ το 2017 το ποσοστό ήταν 53,7%, φέτος το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 67%. Μόνο το 1/3 της τουρκικής κοινής γνώμης απαντά αρνητικά στο ερώτημα, γεγονός που σημαίνει ότι δυο στους τρεις Τούρκους σήμερα πιστεύουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Ελλάδα. Στη δεξιά στήλη του γραφήματος, εμφανίζεται η άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με το ποιο είναι το πλέον σημαντικό πρόβλημα με την Ελλάδα.

  Η τουρκική προπαγάνδα με το «Τσεσμέ» και η ελληνική απάντηση

Κι ενώ μέχρι πέρυσι η τουρκική κοινή γνώμη απαντούσε σταθερά «το Κυπριακό», φέτος οι απαντήσεις τους θα πρέπει να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Ως πρώτο «αγκάθι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ιεραρχούν την στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Μάλιστα, μιλάμε για σχεδόν τριπλασιασμό των ατόμων που πιστεύουν ότι αυτό είναι το βασικό πρόβλημα με την Ελλάδα, σε σχέση με τα περασμένη χρόνια.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...