Νέο υπουργείο αποφάσισε να δημιουργήσει η κυβέρνηση μετά την έλλειψη συντονισμού και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, η ίδρυση του υπουργείου γίνεται κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελήφθη με στόχο να επιταχυνθεί η υλοποίηση του κυβερνητικού σχέδιο για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

  Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το άρθρο του Τσίπρα

Ο ίδιος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

-Στη φύλαξη των συνόρων
-Την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.
-Τις αυξημένες επιστροφές
-Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

Προωθώντας παράλληλα, την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, αποφασίστηκε η ίδρυση του Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου με στόχο τη ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Λεφτά υπάρχουν... : Έρχεται και νέα στήριξη των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ακόμα ότι η ορκωμοσία υπουργών θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις αρμοδιότητες δε του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα τις αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.Loading...