Ιερέας στις Σέρρες «κατακεραυνώνει» φιλοσκοπιανούς προπαγανδιστές

H φιλοσκοπιανή δράση ενός συνταξιούχου εκπαιδευτικού στο Χαρωπό Σερρών θορύβησε τον ιερέα του χωριού που από τον άμβωνα της εκκλησίας ζήτησε από τους κατοίκους να τον στείλουν… σπίτι του.

Μιλώντας την Κυριακή στο εκκλησίασμα, ο εφημέριος π. Γεώργιος Πούλιος επιτέθηκε φραστικά κατά του συγκεκριμένου προσώπου, που το τελευταίο διάστημα επισκέπτεται το χωριό προπαγανδίζοντας πως οι κάτοικοι δεν είναι Έλληνες Μακεδόνες, αλλά «Μακεντόνετς» σύμφωνα και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Άστραψε και βρόντηξε ο π. Γεώργιος στο Χαρωπό Σερρών: “Αυτός ο άνθρωπος θα φύγει από το χωριό”

  «Παίζοντας» με την άμυνα της χώρας! Αναβολή έγκρισης εξοπλιστικών

Ο π. Γεώργιος ζήτησε από τους κατοίκους να διώξουν τον προκλητικό προπαγανδιστή και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί μαζί με τον πρόεδρο του χωριού.

Οι λιγοστοί φιλοσκοπιανοί των Σερρών, που πρόσφατα ίδρυσαν την Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων «Κύριλλος και Μεθόδιος» (που τελικά ακυρώθηκε η λειτουργία του από τη δικαιοσύνη), επισκέπτονται χωριά που κατοικούν γηγενείς, προκειμένου να τους πείσουν πως η νοτιοβουλγαρική διάλεκτο πλέον ομιλείται σπανίως από ηλικιωμένους γηγενείς, είναι «μακεντόνσκι» γλώσσα.

Το Χαρωπό είναι ένα χωριό 1000 κατοίκων σήμερα, δίπλα ακριβώς στο Σιδηρόκαστρο, έδρα του δήμου Σιντικής. Οι κάτοικοι είναι γηγενείς Μακεδόνες και εξαιτίας του σλαβόφωνου ιδιώματος που ομιλούσαν οι πρόγονοί τους, είχαν μπει στο στόχαστρο των βουλγαρικών κομιτάτων την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  «Παίζοντας» με την άμυνα της χώρας! Αναβολή έγκρισης εξοπλιστικών

protothema.gr