Πολεμικό είναι το κλίμα στους δρόμους δεκάδων πολιτειών των ΗΠΑ – Στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από τους διαδηλωτές – Αναπτύσσονται στρατεύματα

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μετέφερε 1.600 στελέχη του στρατού ξηράς στην Ουάσινγκτον στη βάση από την οποία απογειώνεται το Air Force One και βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από τον Λευκό Οίκο.

Κατά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, έχουν μεταφερθεί «στοιχεία σε ενεργή υπηρεσία» σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, πάντως όχι «μέσα» στην Ουάσινγκτον.

  Λιβύη: Συνεχίζεται το μπλόκο Χαφτάρ στην πετρελαιοπαραγωγή και στις εξαγωγές

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι στρατιωτικοί έχουν τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού», πάντως δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Δείτε βίντεο με ελικόπτερα του στρατού να πετάνε πάνω από τους διαδηλωτές σε απόσταση αναπνοής

Ενώ η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με νέες λεηλασίες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε στην Ουάσινγκτον την ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» και αστυνομικών στην πρωτεύουσα, για να δοθεί τέλος στις «ταραχές» και στις «λεηλασίες».

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος Ντε Μπλάζιο κατήγγειλε τους «φιλοπόλεμους όρους» και την «πολωτική ρητορική» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

  Εμπάργκο από τουριστικό γραφείο στις εκδρομές προς την Τουρκία !

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας υπήρχε και στις δύο μεγαλουπόλεις: το Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη. Στην Νέα Υόρκη, μετά τις 8 το βράδυ όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, το πλήθος μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα. Γι’ αυτό και η Πολιτεία της Ν. Υόρκης διπλασίασε την αστυνομία στους δρόμους και από 4.000, υπάρχουν 8.000 αστυνομικοί στο κέντρο, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέες λεηλασίες και βανδαλισμούς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...