Ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε στο κανάλι Fox News ότι «θα υπάρξουν ισχυρότατες κυρώσεις από το Κογκρέσο που θα «σπάσουν» την οικονομία της Τουρκίας και «θα συντρίψουν τον Ερντογάν μέχρι να σταματήσει η αιματοχυσία», όπως μεταδίδει το έγκυρο ρεπορτάζ του Hellas Journal από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκράχαμ δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση του κ. Τραμπ θα χτυπήσουν τον Ερντογάν “σαν έναν τόνο με τούβλα.” (“Republicans and Democrats working with the administration are going to come down on him like a ton of bricks — Iranian-type sanctions — and he deserves it,” Graham told Fox News, saying he would meet with Trump Monday afternoon to address the situation.)

  Ο Χαφτάρ σήκωσε ελληνική σημαία για την ελληνική φρεγάτα στη Λιβύη (pic)

Ο Αμερικανός γερουσιαστής θα συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο Τραμπ σήμερα Δευτέρα για να συζητήσουν το εύρος των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας. Ο κ. Γκράχαμ κατηγόρησε την Τουρκία ότι προκάλεσε την αιματοχυσία στη Συρία και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «έκανε το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής ζωής του» και αυτός «το προκάλεσε στον εαυτό του».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ DP: Ο Αμερικανός Γερουσιαστής κατηγορεί επίσης τον Ερντογάν ότι ο Ερντογάν παρεξήγηση (misjudged) τόσο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και τον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την αγορά των S-400 από τη Ρωσία θέτοντας την Ατλαντική Συμμαχία σε κίνδυνο. Σε αυτή την κατάσταση, ο Ερντογάν θα δει ένα αρραγές μέτωπο από την πλευρά των ΗΠΑ που έχει καιρό να εμφανιστεί. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο…

  Προκαλεί τον Ελληνισμό ο Ερντογάν: Ανήμερα της άλωσης θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά ΣοφιάLoading...