«Το πολύ σε ένα με δυο χρόνια το Ιράν θα έχει καταστραφεί». Αυτή την ζοφερή δήλωση έκανε ο Αμερικανο-εβραίος Kenneth S. Abramowitz σύμβουλος του Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Ισραήλ όπου εξετάστηκαν προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Abramowitz πρόκειται  για μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο οποίος έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της καταστροφής του Ιράν ενώ διαθέτει ισχυρά ερείσματα τόσο στο Ισραήλ (είναι μέλος του συμβουλίου φίλων του Likud) όσο και στις ΗΠΑ μετέχοντας στα συμβούλια ιδρυμάτων όπως «Οι Αμερικανοί για ένα ασφαλές Ισραήλ», «Το ινστιτούτο για την μελέτη του παγκόσμιου αντισημιτισμού» (ISGAP), ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ στον τομέα της υγείας.

Επιπλέον έχει προσφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντ.Τραμπ. Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Arutz Sheva 7 ο Abramowitz είπε τα εξής ανησυχητικά:

«Η κατάσταση με τη Γάζα δεν έχει να ξάνει με μια επίθεση από τη Γάζα ή από τη Χαμάς ή από την ισλαμική τζιχάντ αλλά πρόκειται για μια επίθεση από το Ιράν.

  Η Τουρκία έκοψε τον Ευφράτη για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό από τη συμφωνία του 1987!

Το Ιράν διευθύνει όλη αυτή την κατάσταση. Το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ από τη Γάζα, και το Ισραήλ από την πλευρά του επιτίθεται στο Ιράν στη Συρία.

Το Ιράν τα κάνει όλα αυτά για να έχει στραμμένη την προσοχή του Ισραήλ στη Γάζα έτσι ώστε να μην υποστεί φοβερές απώλειες στη Συρία.

Επομένως το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν έχει υποσχεθεί να σκοτώσει όλους στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ και θέλουν κυβερνήσουν τον κόσμο.

Οπότε καμία από αυτές τις μάχες δε θα τελειώσει εάν το Ιράν δεν καταστραφεί πρώτα.

Νομίζω ότι σε ένα η δύο χρόνια το Ιράν θα έχει καταστραφεί».

Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανο-εβραίου επιχειρηματία δεν είναι τυχαίες ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο. Ο  Abramowitz είναι σε θέση να έχει στενές σχέσεις τόσο με την κυβέρνηση στο Ισραήλ όσο και στις ΗΠΑ γνωρίζοντας πράγματα εκ των έσω.

  Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της Αγίας Σοφίας έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σίγουρα η αποκάλυψη  αυτή έχει ως στόχο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για αυτό που έρθει.

Την ίδια ώρα το Ιράν απεύθυνε νέες απειλές κατά του Ισραήλ. Αναχωρώντας ο Ιρανός πρόεδρος για την Κίνα για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Σαγκάης με Κίνα και Ρωσία, Hassan Rouhani δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να ποτέ να νιώθει ασφαλές.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος. Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι κατοχική δύναμη σε εδάφη άλλων, και θα παραμείνει για πάντα ένας τύραννος και το γενναίο έθνος των Παλαιστινίων δε θα πάψει ποτέ να τον αγώνα του», είπε πιο συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

πηγήLoading...