Το βίντεο δείχνει την αστυνομικό να ικετεύει για τη ζωή της αφού ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο 26χρονος Osean McClintock, έκλεψε το όπλο της λίγες στιγμές πριν από έναν θανατηφόρο πυροβολισμό.
Πλάνα από κάμερα σώματος δείχνουν τις τεταμένες στιγμές αφότου ένας ύποπτος κατάφερε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη New York Post, το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιανουάριο νωρίτερα φέτος, αλλά το υλικό από την κάμερα σώματος κυκλοφόρησε από το αστυνομικό τμήμα του Fountain Valley την Τετάρτη. Το βίντεο δείχνει την αστυνομικό να ικετεύει για τη ζωή της αφού ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο 26χρονος Osean McClintock, έκλεψε το όπλο της λίγες στιγμές πριν από έναν θανατηφόρο πυροβολισμό. «Σας παρακαλώ, μην με πυροβολείτε!» ακούγεται στο κλιπ μετά την αντιπαράθεση με τον ύποπτο.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για κάποιον που προσπάθησε να μπει σε ένα κατειλημμένο αυτοκίνητο κοντά στο γυμνάσιο Kazuo Masuda στις 24 Ιανουαρίου. Αρχικά, ο Osean McClintock έρχεται αντιμέτωπος με έναν άλλο αξιωματικό κοντά σε ένα drive-thru ATM περίπου ένα τετράγωνο από το αστυνομικό τμήμα της Fountain Valley.
Το βίντεο δείχνει τους δυο τους να έχουν μια ήρεμη συζήτηση. «Τι συμβαίνει; Δεν φοράς πουκάμισο», λέει ο αστυνομικός στον 26χρονο. Αλλά αφού του ζητήθηκε από τον αξιωματικό να μπει στο αυτοκίνητο της ομάδας, η συμπεριφορά του McClintock ξαφνικά αλλάζει και το σκάει.
Μετά από λίγα λεπτά αναζήτησης, ο αστυνομικός την ακούει να φωνάζει από ένα πάρκινγκ και τρέχει να τη βοηθήσει. Στη συνέχεια, το βίντεο της κάμερας σώματος της γυναίκας αστυνομικού, το οποίο δείχνει τον McClintock να τρέχει προς την ανοιχτή πόρτα του οδηγού και να παλεύει με το όπλο της από τα χέρια της.
Κατά τη διάρκεια της πάλης, η γυναίκα αξιωματικός πέφτει στο έδαφος. Αλλά σηκώνεται γρήγορα και τρέχει να καλυφθεί, ακριβώς τη στιγμή που φτάνει ο άλλος αστυνομικός. «Άσε το κάτω, φίλε! Αφήστε το κάτω! Αφήστε το κάτω!» φωνάζει ο άνδρας αξιωματικός στον McClintock, ο οποίος αγνοεί τις οδηγίες και μπαίνει στο περιπολικό. Στη συνέχεια, ο άνδρας αστυνομικός πυροβολεί περίπου 10 φορές τον 26χρονο, ο οποίος πέφτει νεκρός στη θέση του οδηγού του οχήματος.
Ο McClintock πέθανε επί τόπου, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Orange και το αστυνομικό τμήμα του Fountain Valley, τα οποία ερευνούν τους πυροβολισμούς.
Η οικογένεια του McClintock πιστεύει ότι ο 26χρονος προσπαθούσε απλώς να φύγει και ήταν πολύ φοβισμένος εκείνη τη στιγμή. Σύμφωνα με το CBS News, η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί έθεσαν τους εαυτούς τους σε επικίνδυνη κατάσταση και δεν καταλαβαίνουν γιατί η αστυνομία σκότωσε τον 26χρονο.
Η οικογένεια του McClintock είπε επίσης ότι υπέφερε από μια διαταραχή του αίματος που θα μπορούσε να προκαλέσει αποπροσανατολισμό. «Είχε μια διαταραχή του αίματος και μερικές φορές είχε εγκεφαλικές αιμορραγίες», δήλωσε η αδελφή του Seajay McClintock. «Όταν είχε αυτές τις εγκεφαλικές αιμορραγίες, μερικές φορές, τον έκανε πολύ αποπροσανατολισμένο, μπερδεμένο και νόμιζε ότι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τον βλάψουν», πρόσθεσε.