Ήρθαν τα πρώτα OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Αιγαίο.

Από τα 70 ελικόπτερα Kiowa, τα 36 είναι πλήρως εξοπλισμένα επιχειρησιακά, άλλα 10 με έναν λιγότερο ασύρματο θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά αρχικής εκπαιδεύσεως στη Διακλαδική Σχολή Ελικοπτέρων, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον πηγές ανταλλακτικών. Tις αποκλειστικές εικόνες δημοσιεύει το pentapostagma.

Η πρόσφατη επικύρωση της δωρεάν προμήθειας ενός επιπλέον αριθμού κινητήρων για τα ελικόπτερα Kiowa θα επιτρέπει στους τεχνικούς μας, αν αυτό απαιτηθεί να μην «αποσύρεται» ένα πλήρως επιχειρησιακό ελικόπτερο για να συντηρηθούν οι κινητήρες του, αλλά να αντικαθίσταται από ένα άλλο με τους εφεδρικούς κινητήρες μέχρι ότου να επισκευαστούν/συντηρηθούν οι κινητήρες του συγκεκριμένου ελικοπτέρου, χωρίς με τον τρόπο αυτό να δημιουργούνται «κενά» στις επιχειρησιακές μονάδες των πρόσω που θα επιχειρούν με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου.

  Χλώρακας Κύπρου: Το χωριό μετατράπηκε σε άντρο εγκληματιών μεταναστών - Αποκαλυπτικό βίντεο

Με τα OH-58D Kiowa Warrior μέσα στη νύχτα τίποτα δεν θα ξεφεύγει από το ηλεκτροοπτικό «μάτι» τους και αυτή η υπηρεσία ειδικά σε περιόδους ειρήνης κοστίζει πολύ λιγότερο».

Tα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med που θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο–Μακεδονία –ΠΓΔΜ–Ευρώπη.

  Η καθηγήτρια Ιστορίας Μ. Ευθυμίου ανακοίνωσε την παραίτηση της από την Επιτροπή 2021

Οι «Ινδιάνοι» που θα καταφθάσουν στην Ελλάδα, θα αναβαθμίσουν το πλεονέκτημα της χώρα μας στο Αιγαίο, καθώς θα φέρουν μια νέα μορφή ανίχνευσης και αντιμετώπισης εισβολής οποιασδήποτε μορφής, στα χέρια των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Μαζί με το προαναφερθέν υλικό είναι προγραμματισμένο να έλθει στην Ελλάδα και το δέκατο και τελευταίο μεταχειρισμένο μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook, που έχει αποκτήσει η Αεροπορία Στρατού από τα αποθέματα της αντιστοίχου Αμερικανικής.

Τα έτη κατασκευής των υπό παραλαβή ελικοπτέρων κυμαίνονται μεταξύ του 1991 και 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης τους ανέρχεται σε 5.800 είχε δηλώσει ο Πάνος Καμμένος “Loading...