Ισημερινός: Σχέδιο νόμου για κατάρριψη αεροσκαφών που δεν υπακούουν στις εντολές της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο πρόεδρος του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει προσεχώς στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίπτουν οποιοδήποτε αεροσκάφος εισέρχεται παράνομα στον εναέριο χώρο, δεν έχει υποβάλει σχέδιο πτήσης και δεν υπακούει στις εντολές της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Σύντομα, θα καταθέσουμε στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου το οποίο θα επιτρέπει να καταρρίπτονται αεροσκάφη που εισέρχονται παράνομα εάν δεν υπακούουν στις εντολές της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε ο Γκιγιέρμο Λάσο κατά τη διάρκεια τελετής των ενόπλων δυνάμεων.

  Υπόγεια κρίση Ισραήλ-ΗΠΑ: Οι Ισραηλινοί διακόπτουν την ροή πληροφοριών προς τους Αμερικανούς

«Τέλειωσε η εποχή που η επικράτεια του Ισημερινού ήταν ελεύθερη για τους διακινητές ναρκωτικών. Εκμεταλλεύονταν την έλλειψη ραντάρ», πρόσθεσε ο κ. Λάσο, αναγγέλλοντας ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα τεθούν σε λειτουργία δύο νέα ραντάρ, τα οποία θα καλύπτουν το 100% του εναέριου χώρου.

Ανάμεσα στην Κολομβία και στο Περού, τις δύο χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στον κόσμο, ο Ισημερινός αποτελεί πλατφόρμα διακίνησης ναρκωτικών, λόγω των πορωδών συνόρων του, της δολαριοποιημένης οικονομίας του και των μεγάλων εξαγωγικών λιμανιών του. Μόνο φέτος, οι αρχές έχουν κατασχέσει 147 τόνους ναρκωτικών.

  Νέα «σύννεφα» πάνω από την Evergrande - Αδυναμία πληρωμής 260 εκατ. δολαρίων

Τη 18η Οκτωβρίου, ο κ. Λάσο κήρυξε κατάσταση εξαίρεσης σε όλη την επικράτεια για 60 ημέρες, επικαλούμενος το κύμα βίας συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών και τις σφαγές στις φυλακές, όπου έχουν σκοτωθεί κάπου 250 κρατούμενοι μέχρι στιγμής μέσα στη χρονιά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter