Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ισλανδίας εξελίχθηκε η πολύωρη ταλαιπωρία της αποστολής της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ.

Οι Τούρκοι ταξίδεψαν στην Ισλανδία για τον αυριανό αγώνα των δύο ομάδων στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2020 και παρέμειναν στον χώρο ελέγχου επιβατών επί τρεις ώρες, αφού υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο αποσκευών από τις αρχές ασφαλείας.

Ο εκνευρισμός των υπευθύνων της τουρκικής ομοσπονδίας ήταν τέτοιος που αποφάσισαν να ενημερώσουν την κυβέρνησή τους. Το ζήτημα έφτασε έως τον υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τηλεφώνησε στον Ισλανδό ομόλογό του προκειμένου να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη δυσφορία της τουρκικής κυβέρνησης.

  Ποιος είναι αυτός ο “μυστηριώδης” κυριουλης , που ξεκινάει τις ταραχές στην Μιννεάπολη;

Σαν να μην έφτανε η τρίωρη αναμονή, ένας Ισλανδός, που βρισκόταν πίσω από τον Εμρέ Μπελόζογλου, έβαλε μπροστά στο πρόσωπο του Τούρκου χαφ ένα… βουρτσάκι τουαλέτας, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μικρόφωνο για τις δηλώσεις που επρόκειτο να κάνει!

Στα social media, χιλιάδες Τούρκοι εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας τους Ισλανδούς ως ρατσιστές, ενώ από την Πρεσβεία της Τουρκίας στο Όσλο (οι διπλωμάτες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας ασχολούνται και με τις υποθέσεις που αφορούν τις σχέσεις με την Ισλανδία), εκτοξεύτηκαν απειλές περί αντιποίνων, στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων, αν οι Ισλανδοί δεν εκφράσουν ειλικρινή μεταμέλεια.

  Ντροπή: Ελληνικά μαχητικά F-16 υποδέχθηκαν τους «Μακεδόνες» στο ΝΑΤΟLoading...