Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον 56χρονο της που κατηγορείται για την δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνης στο σπίτι τους στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του ’17. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα χρόνια, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για εμπρησμό.

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν οι συγγενείς της Ειρήνης στο άκουσμα της απόφασης.

Την καταδίκη του με πλήρη καταλογισμό είχε ζητήσει στην πρόταση του ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα και πως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την κόρη του. «Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

  Ξεσηκωμός γονέων στο Κιλκίς για τις μεικτές τάξεις σε σχολεία με παιδιά παρανόμων μεταναστών"

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη. Ο 56χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σπίτι. Η άτυχη 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

europost

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...