Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των συστημάτων της ισραηλινής Rafael στην DEFEA 21.

Eντύπωση προκάλεσε το ισραηλινό Drone Dome, το Iron Dome κατά των drones με τις τεράστιες δυνατότητες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα προστασίας από επιθέσεις drone το οποίο μάλιστα μπορεί να ανισχεύσει τα εχθρικά drones από απόσταση 130 χλμ και να παρέμβει στα συστήματά τους από τα 60 χλμ.

Ουσιαστικά με την χρήση του Drone Dome η Ελλάδα τελειώνει μία και καλή με τα τουρκικά drone, απαγορεύοντάς τους την όποια έξοδο στο Αιγαίο.

Μάλιστα το Drone Dome προμηθεύτηκε και η Ιαπωνία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνονται φέτος στην χώρα.

  Μας το έγραψε και στα ελληνικά ο απόγονος του Τοπάλ Οσμάν…

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των δυνατοτήτων του Drone Dome, οι Ισραηλινοί της Rafael φρόντισαν τα εχθρικά drones να εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο από την Τουρκία. Και για να μη γίνει καμία… παρεξήγηση συμπεριέλαβαν στο βίντεο και την φορά τον drones να είναι από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Την ίδια ώρα έδειξαν και που θα μπορούσε να μπει το ισραηλινό σύστημα για να θωρακιστεί το Αιγαίο.

Iσραήλ: Παρουσίασε το Drone Dome στην Ελλάδα η Rafael με το σύστημα παρεμβολών με βεληνεκές τα 60 χιλιόμετρα.

  Προκαλεί ξανά η Τουρκία – «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη»

Ξεκάθαρο το μήνυμα των Ισραηλινών.

Οι Έλληνες θα πάρουν ή το SkyKnight ή το Iron Dome, υποστηρίζουν δημοσιεύματα στην Τουρκία, με φόντο την ελληνικη δραστηριότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τους Τούρκους η Ελλάδα θα καταλήξει στην αγορά ή του εμιρετιανού SkyKnight της HALCON ή του ισραηλινού IRON DOME που ήδη μετρά 9 χρόνια επιχειρησιακής ένταξης στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Πληροφορίες θέλουν το ΓΕΕΘΑ να έχει εκφράσει προς το Τελ-Αβιβ το ενδιαφέρον του για το αντιαεροπορικό σύστημα που κατασκευάζεται από την Rafael.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sportime.grLoading...