Ισραηλινοί έκαναν ρεσάλτο σε τουρκικό πλοίο έξω από τη Γάζα – Βίντεο

Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο των Eνόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, το ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων σε τουρκικό φορτηγό πλοίο λίγο έξω από την Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επίλεκτες δυνάμεις Shayetet 13 πραγματοποίησαν ρεσάλτο σε τουρκικό φορτηγό πλοίο τη νύχτα μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής ενώ αφήνονται υπόνοιες για μεταφορά οπλισμού προς τη Γάζα.

H ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα περίεργο περιστατικό.

Ανταποκριθήκαμε σε επεισόδιο που δημιούργησαν «μη αναγνωρίσιμα στοιχεία» που προσπαθούσαν να καταλάβουν ξένο πλοίο στις ακτές του Ισραήλ.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Μερσίνα .

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μας ειδοποίησε για την κατάσταση.

Διαβάστε:  Δεύτερο σοκ για τους Τούρκους - Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν και το Παρατηρητήριο Νο 8 στην πόλη Sirman του Ινλτίμπ

Μετά από κινητοποίηση του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας, UAV μας έδιναν εικόνα και οι επίλεκτες δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο πλοίο MSC Canberra.

Κατά τις έρευνες, συλλάβαμε δύο άνδρες ένας εκ των οποίων είναι Τούρκος λαθρεπιβάτης ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά στο πλοίο.

Αφού συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν στην ισραηλινή αστυνομία», δήλωσε ο διοικητής του ισραηλινού στολίσκου που επιβιβάστηκε στο πλοίο, Zohar Cohen.

«Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει να προστατεύει τα κεντρικά δρομολόγια του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα», τόνισε.Loading...