Ισραηλινός πιλότος: Μας εκπαίδευσαν καλά οι Έλληνες δήλωσε μετά το τέλος της άσκησης Ηνίοχος 21 πιλότος που συμμετείχε.

«Διατηρήσαμε τη συνεργασία μας με ξένες χώρες και εφαρμόσαμε διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο πιλότος ισραηλινού F15i που συμμετείχε στην άσκηση, σε συνέντευξή του στην The Jerusalem Post.

Στις ασκήσεις που ξεκίνησαν στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη), συμμετείχανοι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Σλοβενία, η Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτά.

«Πραγματοποιήσαμε υψηλής ποιότητας άσκηση στην Ελλάδα», σημείωσε, αναφορικά με την εκπαιδευτική του εμπειρία στην Ελλάδα.

«Διατηρήσαμε τη συνεργασία μας με ξένες χώρες και εφαρμόσαμε διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο πιλότος του F15i στο The Jerusalem Post .

«Η διατήρηση αυτής της συνεργασίας ήταν ένας σημαντικός στόχος για εμάς. Ξεκίνησε πίνοντας καφέ μαζί και συνέχισε να πετάμε μαζί και να εξετάσουμε τις παραστάσεις μας μετά. Έχει μεγάλη στρατηγική σημασία », είπε.

«Οι κοινές αποστολές διεξήχθησαν στα αγγλικά και σύμφωνα με την ορολογία χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ισραηλινός πιλότος Ο.

«Διατηρήσαμε τη συνεργασία μας με ξένες χώρες και εφαρμόσαμε διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο πιλότος ισραηλινού F15i στην The Jerusalem Post .

«Έπρεπε επίσης να πετάξουμε σε περιοχές που δεν γνωρίζαμε και εδάφη που δεν έχουμε στο Ισραήλ, όπως περιοχές με ψηλά βουνά», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε στην Jerusalem Post, αυτό ωφέλησε την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καθώς οι πιλότοι της είχαν την ευκαιρία να εκπαιδεύσουν «σε μια ξένη γλώσσα σε μια άγνωστη περιοχή».

«Είχαμε (σ.σ. στην Ελλάδα) εργαλεία που μας επέτρεψαν να εξασκούμαστε εναντίον εχθρών που δεν έχουμε στο Ισραήλ, οπότε αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε μια άσκηση υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Ο.

«Πιστεύω ότι οι πιλότοι μας κέρδισαν πολλά από αυτήν την άσκηση», είπε.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Στις ασκήσεις που ξεκίνησαν στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Σλοβενία, η Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Loading...