Αρχίζουν οι αυξήσεις των προιόντων στην Ιταλία μετά την αυξημένη ζήτηση.
Άλμα 80% κατέγραψαν οι πωλήσεις αλευριού στην Ιταλία από τότε που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού και που έδωσαν κίνητρο στους πολίτες να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βασικό αγροτικό συνδικάτο της χώρας.
Μεταξύ των προϊόντων η ζήτηση των οποίων έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (+28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (+20%).
«Με +80% στις πωλήσεις του αλευριού, βλέπουμε μια αύξηση στο σπιτικό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά στις ιταλικές οικογένειες…που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι τους λόγω των περιορισμών», ανέφερε η Coldiretti σε ανακοίνωση. Μεταξύ των προϊόντων η ζήτηση των οποίων έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (+28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (+20%).
Οι Ιταλοί, που αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις εξόδους για αγορές, άρχισαν να φτιάχνουν γλυκά, ψωμί και ζυμαρικά στο σπίτι τους. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει σχεδόν μία οικογένεια στις τρεις (32%), σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ixé για λογαριασμό της Coldiretti.
Αυτή η επιστροφή στην παράδοση είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Coldiretti, της ανάγκης να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθημερινές έξοδοι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης, κυρίως σε όσους αναμένουν να εξυπηρετηθούν στους φούρνους, τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.