Ιταλία: Πυρπόλησε λεωφορείο με παιδιά για να διαμαρτυρηθεί για τους πρόσφυγες

Μιλάνο – Ένας μετανάστης από τη Σενεγάλη πήρε λεωφορείο με παιδιά και του έβαλε φωτιά, ενώ φώναζε “θα διαπράξω μακελειό”, και όλα αυτά για να διαμαρτυρηθεί για τους θανάτους προσφύγων στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς, παρά το γεγονός ότι 14 εξ’ αυτών -12 μαθητές και δύο ενήλικες- διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των καπνών.

Στο λεωφορείο επενέβαιναν 51 μαθητές και οι γονείς τους. Σύμφωνα τα τοπικά ΜΜΕ, ο άντρας ήθελε «να σκοτώσει τον εαυτό του, για να σταματήσει τους θανάτους στη Μεσόγειο».

  Περίεργη σύλληψη «Ουκρανών κατασκόπων» που ετοίμαζαν «επίθεση» στη Ρωσία

Ο 47χρονος Ουσέινου Σάι, πήρε την ιταλική υπηκοότητα το 2004 και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιταλικούς ενημερωτικούς ιστότοπους διακρίνεται ο οδηγός να ρίχνει το λεωφορείο πάνω σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν επαρχιακό αυτοκινητόδρομο προτού το βαρύ όχημα πιάσει φωτιά. Παιδιά τρέχουν μακριά από το λεωφορείο ουρλιάζοντας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter