Η Τουρκία, με το είναι μέρος του προβλήματος στη Λιβύη με τις ωμές παρεμβάσεις της, πέτυχε να θεωρείται και μέρος της λύσης κι έτσι να προωθεί στην ευρύτερη περιοχή τα συμφέροντα της..

και τις επιδιώξεις της να μετατραπεί σε πόλο ισχύος με ρόλο από τα ενεργειακά έως τα γεωστρατηγικά σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, ο καθηγητής γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων, Κ. Γρίβας.

  Προβατώνας: Σχεδιάζουν να κλείσουν το στρατόπεδο και να φύγει από εκεί η 7η Ταξιαρχία;

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, την οποίαν χώρες όπως η Γερμανία την θεωρούν ανύπαρκτη γεωπολιτικά, οι ΗΠΑ δεδομένο «πελάτη» και η Ρωσία εχθρικά διακείμενη, θα πρέπει να δηλώσει γεωπολιτικά παρούσα, προχωρώντας σε ανακήρυξη ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων για να μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι, ακόμη και οι δυνητικά «σύμμαχοι» όπως η Γαλλία.

Ο Κ. Γρίβας με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η νέα στρατιωτική επανάσταση και η ελληνική αμυντική στρατηγική» είπε επίσης ότι το μεγάλο όπλο αποτροπής της τουρκικής απειλής είναι η εμβέλεια των βλημάτων. Και αυτό συμφωνεί απόλυτα με την θέση του αειμνήστου καθηγητή Κονδύλη για το “πρώτο μοιραίο πλήγμα”…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...