Καλέσαν την αστυνομία για οπλισμένο άτομο σε αμόκ – Τι είπε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών για τη στιγμή σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου

«Νόμιμη αστυνομική βία» είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι ενέργειες των αστυνομικών μέχρι να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, ύστερα από όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο που είναι επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε για τους συναδέλφους του: «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες. Έχουν κάνει τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά».

  Η λύση του λαθρομεταναστευτικού σε 5 βήματα

Το ίδιο πνεύμα είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό γνωρίζουν. Τίποτα άλλο.

Για να χειροπεδηθεί και να μη τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης ή ο ίδιος αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε μέσα σε δευτερόλεπτα να κάνουν τη δουλειά τους, εκείνη την ώρα πρέπει να προστατεύσουν τη ζωή τους, τους διερχόμενους και το άτομο που είναι σε παροξυσμό».

  Θεσσαλονίκη: Ο Αφγανός που φιλοξενούσαν ασέλγησε στην ανήλικη κόρη τους!

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου και για τυχόν συμπεριφορές πέρα από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών.

newsbeast.grLoading...