Καιρός με θερμό κύμα: Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της νέας εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo.gr, στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ο πρώτος μίνι καύσωνας για φέτος είναι γεγονός καθώς έρχονται …37άρια στη Λάρισα και τη Θεσσαλία τις προσεχείς ημέρες.

Eιδικότερα στη Λάρισα σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo για σήμερα Κυριακή αναμένουμε μέγιστη στους 29 βαθμούς Κελσίου, αύριο Δευτέρα στους 32, την Τρίτη στους 35, την Τετάρτη στους 33, την Πέμπτη στους 37(!), ενώ την Παρασκευή ο καύσωνας υποχωρεί και η μέγιστη θα φτάσει στους 32!

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες αναμένονται στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη νότια Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, καθώς έρχεται θερμή εισβολή και αφρικανική σκόνη.

Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...