Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση!
H αστυνομία στο Σεντ Λούις, στην πολιτεία του Μιζούρι, ανακοίνωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής και τα τραύματά τους θεωρείται ότι «δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Πρόκειται για ένα από τα πιο «δυνατά» στιγμιότυπα των επεισοδίων που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολίτες και αστυνομικούς.

Τα βίντεο από το σημείο όπου οι ταραχοποιοί άνοιξαν πυρ συγκλονίζουν, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η κατάσταση τείνει να εκτροχιαστεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η πλειονότητα των «διαδηλωτών» δεν έχουν -ούτε είχαν εξ αρχής- σκοπό τις…ειρηνικές διαμαρτυρίες για την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την πλήρη αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ και πτώση του Ντ.Τραμπ.

Νωρίτερα ο Τραμπ χαρακτήρισε “εγχώρια τρομοκρατία” τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον θάνατο 46χρονου George Floyd κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, και «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

  Διαμαρτυρία Σαλβίνι στην Ιταλία: Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία

Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

«Αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να προχωρήσει στις ενέργειες αυτές, τότε θα αναπτύξω τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα επιλύσω τάχιστα το πρόβλημα γι’ αυτές», τόνισε ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες

el.grLoading...