Καταδρομείς στέλνει η Τουρκία στα σύνορα του Έβρου: Διώχνει τις μηχανοκίνητες μονάδες προς τη Συρία

Η παρακολούθηση όλων των κινήσεων που γίνονται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, φέρνει αποτελέσματα ουσίας για το Επιτελείο.

Ότι κινείται ή ότι έχει σχεδιάσει και προωθεί το Τουρκικό επιτελείο από την ανατολική πλευρά του ποταμού, βρίσκεται υπό επεξεργασία ώστε να δίνονται άμεσες εντολές για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε «διαφορετικής» απειλής αναφέρει το hellasjournal.

Τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει έμπειροι «ανιχνευτές» του Στρατού Ξηράς στην ακριτική Ελλάδα. Άλλωστε το μεταναστευτικό είναι εκείνο το ζήτημα που έχει ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τ’ αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων σ’ όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία.

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς ανέφεραν προς το Δ’ Σώμα ότι παρατηρούνται μεγάλες μετακινήσεις οπλικών συστημάτων πάνω σε μεταφορείς βαρέως τύπου, αλλά και προσωπικού, από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα προς τη Συρία.

Και τώρα οι αναφορές έχουν σημείο αναφοράς τη «διαφορετικότητα» του στρατιωτικού προσωπικού που έχει αντικαταστήσει, όλους εκείνους που υπηρετούσαν στον Έβρο και πλέον οδεύουν ή έχουν φτάσει στο Συριακό μέτωπο.

  Δύο χρόνια πίσω η αναβάθμιση των F-16 Block 50 λόγω κοινοβουλευτικής διαφωνίας για… κάτι ανύπαρκτο!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι επικοινωνίες μεταξύ των μονάδων με τους μεγάλους σχηματισμούς δεν σταματά με σκοπό την αναδιάταξη των δυνάμεων της Τουρκίας που έχουν επιστρέψει από την εμπόλεμη ζώνη και πλέον παίρνουν θέση στα ανατολικά του Έβρου ποταμού.

Μάλιστα παρατηρητές είδαν και ανέφεραν ότι οι άνδρες του τουρκικού στρατού έφεραν διαφορετικού τύπου εξαρτήσεις, κράνη, ατομικό εξοπλισμό και κυρίως διαφορετικό ατομικό οπλισμό. Η αρχική περιγραφή παρέπεμψε σε προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων, ενώ όλες οι επόμενες πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για άνδρες από Ταξιαρχία Καταδρομών που έφτασαν στην περιοχή προς ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν εναπομείνει στον Έβρο.

Αυτό αποτελεί και μια ακόμη κίνηση που έχει να κάνει με τον επικεφαλής Τούρκο Στρατηγό που βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου, ο οποίος εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του, ο ίδιος προέρχεται από τις Δυνάμεις Καταδρομών με πολλές διακρίσεις σε μέτωπα που έχει βρεθεί.

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Από τον Έβρο προς τη Συρία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές έχουν μετακινηθεί σημαντικά τμήματα από Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, Ταξιαρχίες Τεθωρακισμένων, μεγάλος αριθμός Μοιρών Πυροβολικού Μάχης, Λόχους υποστήριξης εφοδιασμού, μηχανικού και διαβιβάσεων καθώς και Ταξιαρχίες Καταδρομών, ορισμένες από την λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου.

Δεν πρέπει πάντως κανείς να ξεχνά ότι και με αυτές τις μετακινήσεις στην εμπόλεμη ζώνη, η Τουρκία δεν σταματά να ανακυκλώνει το στρατιωτικό της προσωπικό στο πεδίο της μάχης, φορτώνοντάς το με πραγματικές πολεμικές εμπειρίες.

Στρατιωτικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η κίνηση της αντικατάστασης μονάδων με άλλες που έχουν παραμείνει σε ασφαλές περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

hellasjournal.com