Την ανακοίνωση θανάτου του τρίτου ανθρώπου από τη σοβαρή πνευμονική νόσο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Πολιτείας της Ιντιάνα.

Ένας ακόμη άνθρωπος, ο τρίτος μέχρι στιγμής, έχασε τη ζωή στις ΗΠΑ από τη σοβαρή πνευμονική νόσο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εκατοντάδες «ατμιστές», κυρίως εκείνοι που χρησιμοποιούν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ουσίες που περιέχουν κάνναβη και πωλούνται στη μαύρη αγορά, έχουν παρουσιάσει σοβαρά πνευμονικά προβλήματα και πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ακόμη και να τεθούν σε τεχνητό κώμα.

Στη Νέα Υόρκη, οι τοπικές αρχές υποψιάζονται ότι ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Ε ίσως να ευθύνεται για την ασθένεια, όμως οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές δεν το έχουν ακόμη επιβεβαιώσει. Αναμένουν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για το ποιο προϊόν και ποια ουσία ευθύνεται.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει ότι 215 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα βαριάς πνευμονικής νόσου που συνδέεται με το άτμισμα.

«Μολονότι δεν γνωρίζουμε ποιες ουσίες είναι οι επιβλαβείς, να έχετε υπόψη σας πως όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα μαζί με άλλα χημικά, δεν ξέρετε τι αναπνέετε και τι βλάβες μπορεί να προκληθούν», δήλωσε ο Κρις Μποξ, ένα στέλεχος των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της Ιντιάνα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...