Καταρρέουν οι σύμμαχοι των Τούρκων στην Λιβύη – Ζητάνε βοήθεια από Ερντογάν ενώ ο Χαφτάρ επελαύνει

Στη Ντόχα του Κατάρ συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου..

με τον παράνομο πρωθυπουργό της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ και συζήτησαν τις έκνομες και άκυρες «συμφωνίες» τους, που αφορούν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας τους. Την στιγμή δηλαδή που βρίσκεται υπό πολιορκία η Τρίπολη, ο Σαράτζ ζήτησε την βοήθεια της Άγκυρας.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι τα.. μνημόνια της Άγκυρας με την Τρίπολη βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ότι οι δύο χώρες το μόνο που έκαναν ήταν «να διακηρύξουν και να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους στην περιοχή», όπου η ένταση έχει αυξηθεί μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει η Yeni Safak.

  «Τινάζει την μπάνκα στον αέρα» το Ισραήλ με αμυντικές δαπάνες 1,5 δισ. δολαρίων

Στα πλαίσια της μεταξύ τους στρατιωτικής συμφωνίας. ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες την πρόθεσή του να στείλει τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, όπως έχει στείλει και 5.000 άνδρες στο Κατάρ για να προστατεύουν τον αχυράνθρωπό του εμίρη από τις άλλες αραβικές χώρες.

Το Κατάρ κατηγορείται από τις μεγάλες αραβικές δυνάμεις ότι χρηματοδοτεί την τζιχαντιστική τρομοκρατία όπως και ότι είναι το «ταμείο» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1205861255531171840?s=19

Κυβερνήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι η τουρκική όπως και η αμφισβητούμενη του Σαράτζ στην Τρίπολη.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάρατζ θα ταξιδέψει σε λίγες ώρες στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pentapostagma.gr