Ολλανδικά ΜΜΕ: Πύργος τηλεπικοινωνιών καταστράφηκε από διαδηλωτές ενάντια στο 5G

Μετάφραση Hellas-now.com 11/4/20
Πολλοί πύργοι κυψελοειδούς εκπομπής στην Ολλανδία έχουν υποστεί ζημιές από εμπρησμό ή σαμποτάζ την περασμένη εβδομάδα από τους αντιπάλους της εξάπλωσης του νέου δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα De Telegraaf.

Το έγγραφο ανέφερε ότι υπήρξαν 4 τέτοια περιστατικά την περασμένη εβδομάδα. Η Telegraaf ανέφερε ότι οι εμπρηστές είχαν αφήσει ένα αντι-5G σύνθημα ζωγραφισμένο με σπρέι στον τόπο της επίθεσης.

Ορισμένες ομάδες στις Κάτω Χώρες αντιτίθενται στην εμφάνιση του 5G κυρίως λόγω των ανησυχιών ότι οι ακτινοβολίες θα μπορούσαν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία. Άλλοι φοβούνται ότι η τεχνολογία μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτικότητα τους αναφέρει το δημοσίευμα.

Βρετανοί υπουργοί την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν μια θεωρία που συνδέει ιστούς 5G με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού ως επικίνδυνων πλαστών και εντελώς ψευδών ειδήσεων.

Δείτε βίντεο

Εμπρησμός σε πύργο τηλεπικοινωνιών και στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας

Η αστυνομία αναφέρει ότι πιθανώς αφορά τους αντιπάλους του νέου δικτύου των 5G.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η Ολλανδική ιστοσελίδα dutchnews αναφέρει ότι οι εμπρηστές πιστεύεται ότι πυρπολήσαν τουλάχιστον έξι ιστούς τηλεπικοινωνιών στις Κάτω Χώρες τις τελευταίες ημέρες