Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση της ΤΠΚ «7», με το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» στα ναυπηγεία Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου – Θα φέρει πυραύλους ΜΜ40 Exocet Block 3.

Η νέα Πυραυλάκατος τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, είναι το 7 πλοίο του τύπου που ναυπηγείται στην Ελλάδα και θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο.

  Οι Τούρκοι πάνε πάνω από φρεγάτες. Εμείς; Κόβουμε το γκαζόν!

Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δοθεί νέο σφιχτό χρονοδιάγραμμα ώστε τον Νοέμβριο η ΤΠΚ7 να είναι στο 100% έτοιμη, ταυτόχρονα με την ΤΠΚ6 «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», στην οποία υπολείπονται ελάχιστες εργασίες για την περάτωσή της.

  Σε παράκρουση τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αρχηγού των ΕΔ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...