Καθηγητής Γεωπολιτικής προειδοποιεί: «Τουρκικές φρεγάτες θα πάνε νοτίως της Κρήτης» – «Να στείλουμε πλοία στη περιοχή»

Σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός διευθυντής του ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον 98.4 και στον Γ. Σαχίνη.

Τι ανέφερε ο κ. Φίλης:
«Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον, το πολιτικό σύστημα είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις και πλέον τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Έπρεπε να είχαμε στείλει πρέσβη εδώ και καιρό στη Βεγγάζη. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι χθες δεν είχαμε οριοθέτηση ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της θάλασσας. Το ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι αλλού. Η Τουρκία θα στείλει στρατό στη Τρίπολη. Θα δούμε τουρκικές φρεγάτες νότια της Κρήτης να υπερασπίζονται της ΑΟΖ της Λιβύης. Τι σημαίνει αυτό; Με λίγα λόγια έχουμε στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας. Η χώρα μας πρέπει να στηρίξει τον Χαφτάρ. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει σπουδάσει στην σχολή Ευελπίδων και αυτό έχει την σημασία του.»

«Πρέπει να πούμε δυστυχώς, ότι καμία χώρα δεν θα δεχόταν αυτές τις κινήσεις, μόνο η Ελλάδα έχει ανεχθεί τις προκλήσεις Ερντογάν. Η λύση είναι μία. Πρέπει να στείλουμε ελληνικό ναυτικό, ακριβώς στο σημείο που υπάρχει η οριοθέτηση Ελλάδας-Λιβύης.»

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter